12 september 2018

"Vandaag is traag..." Ja, maar hoe dan?!"Vandaag is traag..." Zo luidt de slogan van (persoonlijk favoriet) tijdschrift Flow. Meet veel rust en mind-full leven, dat wordt ermee bedoelt. En die traagheid is niet te verwarren met luiheid, want dat is weer wat anders. Ik vind het een prachtig streven en merk er ook veel behoefte aan te hebben. Maar hoe doe je dat?!?! Hoe maak je extra veel tijd om rustig aan te werken en te leven, als er al vaste tijdsnood in je week heerst?!
Naast dat ik zelf nogal aanleg heb voor te fanatiek hard werken geef ik zeker de maatschappij de schuld. Maar is dat dan niet te makkelijk? Ik merk zeker dat ik me vaak mega opgejaagd voel en dat mijn aandachtsspanne compleet is verknipt (ik heb tijdens het schrijven van deze blog al 3 keer op mijn telefoon gekeken en 1 keer op facebook) en ik merk ook dat deze symptomen steeds erger worden. Dus traag...? Ja graag!!

Maar hoe doe je dat als kersverse zelfstandige? Het antwoord ga ik in deze post niet kunnen geven, omdat ik zelf geen idee heb. Waarschijnlijk begint het bij jezelf, omdat alleen jij de hand hebt in blablabla... Maar in de realiteit is dat moeilijk, want je wilt ook geld verdienen en aan de weg timmeren, dus ga je dan nee zeggen tegen die nieuwe klus? 

Wellicht moet ik echt eerst tegen een "burn-out-lamp" lopen voor ik mijn lesje echt leer. Maar ik ga wel heel hard proberen om in dit tussenjaar ook rust voor mezelf in te bouwen. Dus op zondag tóch die telefoon uit en toch minstens 1 vrije dag per week nemen. EN het blijven lezen van deze heerlijke "vertragings-filosofieën" als die de Flow voorschotelt. Want er over lezen en er de rest van de middag mee bezig zijn, tot de snelle realiteit het weer over neemt, geeft toch al een fijn gevoel.Geen opmerkingen:

Een reactie posten