1 november 2014

10 Horror films met een goed verhaal


Nog even in de nasleep van Halloween!! (Happy Halloween mensen!) Hier een lijstje van 10 horror films met een degelijk verhaal. Ja, af en toe hou ik ook van de meest slechte horror. Hoofden die zonder reden van een lijf worden gehakt en bloed dat zo’n beetje van het beeldscherm afdruipt. Op zijn tijd: HEERLIJK! Misschien dat ik daar ook nog wel een lijstje van maak. Maar nu dus 10 horror's met een goed en soms zelfs fantastisch verhaal! (and ofcourse, no spoilers).


Black swan
Een van mijn absolute lievelingsfilms! Het is spannend, sensueel, dramatisch en een en al 'mind-fuck.' De regisseur van deze film is sowieso geen slechte. Darren Aronofsky, heeft meerdere meesterwerken op zijn naam staan zoals: Requiem for a dream en Pi!

The Conjuring
Een serieus nog best enge film (ik ben nooit bang of iets dergelijks, maar bij deze film kwam dat nog wel het meest in de buurt). Eigenlijk is het verhaal en de opbouw van de spanning top! Heel spannend en slim in elkaar gezet. Het einde had misschien verhaaltechnisch beter gekund. Maar door de talloze schrik effecten vergeven we dat wel!

Oculus
Deze heb ik heel recent gezien en vond het, voor een horror, echt een goede! Het verhaal zat slim in elkaar, je leefde mee met de hoofdpersonen en zat zo af en toe op het puntje van je stoel. De chronologische volgorde van het verhaal is goed door elkaar gehusseld en dat laat het 'wat is werkelijkheid en niet' goed werken.
 
The sixth sence
Een absolute klassieker over een jongen die geesten ziet en zijn psychiater. De film is wellicht inmiddels al wat gedateerd, maar niet minder goed. Er zit ondanks dat het wat trager is nog steeds een geniale opbouw in het verhaal en in de spanning. Zeker als je hem nog niet gezien hebt, niets verder over opzoeken, maar meteen gaan kijken!

The Others
Nog zo'n klassieker met een toen nog niet gebotoxte Nicole Kidman. Wederom een inmiddels tragere, maar wel fantastische opbouw. Bij deze klassieker staat op de een of andere manier ook het drama van de personages meer op de voorgrond (wat ik persoonlijk heel mooi vind).

The Eye
Deze film heb ik lang gelden gezien, maar hij staat me nog steeds bij. Een blinde vrouw krijgt een oog transplantatie en kan vervolgens geesten zien. Klinkt misschien wat flauw, maar er zit nog veel meer achter. Aan het begin moet je er even inkomen, maar uiteindelijk bouwt het verhaal zich op tot een complete climax. 

Gothika
Een vrouwelijke psychiater wordt als patiënt wakker in een inrichting. Ze weet niet meer wat er is gebeurd en niemand gelooft haar. Ik houd er altijd ontzettend van als jij als kijker (en het hoofdpersoon zelf) niet meer weet of het karakter nou zelf gek is of niet. In deze film wordt hier ook zeker mee gespeeld. Het einde valt misschien wat tegen, maar het is nog steeds een goede film.

Hide and seek
Nog een verhaal van wie is er nu gek en wat is echt! En wederom een klassieker. Met Robert de Niro en een nog kleine Dakota Fanning. Goed spannend en vol verrassingen!
 
Let me in
Zowel een sprookje als een horror. Er wordt in deze film een prachtige sfeer gecreëerd. Het gaat over 2 kinderen. Een jongen die gepest wordt en geen vrienden heeft en een meisje die niet helemaal menselijk is. De twee ontwikkelen een bijzondere vriendschap. Heel aandoenlijk én spannend.

Mirrors
Dit is ook een van die weinige film waar ik toch ook wel wat rillingen bij krijg. Spiegels blijven toch mysterieuze en aparte dingen. En laten spiegels hier nou centraal staan! Ik zou deze film niet kijken als je beveiligings beambte oid bent.

En nog een extraatje (ietwat laat) maar alsnog, omdat ik dat zo leuk vind:post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten