18 augustus 2018

3 | Wat er dit jaar op het programma staat
Afgestudeerd. 4 Jaar lang kreeg ik de kriebels van dat woord. Niet meer student. Niet langer de student of stagiair. Nee, afgestudeerd. Nu moet je het kunnen. Nu moet je weten hoe het moet. Dacht ik...
En om heel eerlijk te zijn denk ik dat gedeeltelijk nog steeds. Ik heb een aantal klasgenoten die niet konden wachten om afgestudeerd te zijn of zodra ze hun diploma in handen hadden hun geluk niet op konden. Natuurlijk ben ik ook ontzettend blij dat ik een diploma heb. Maar ik had nog wel 4 jaar door gekund. En dat is niet alleen maar vanwege de stufi, kortingen en gratis ov (MAN OH MAN, ik rekende laatst mijn verwachte reiskosten per week uit voor aankomend jaar... Ouch!) But anyhow anyhoe, ik vind studeren gewoon heerlijk! En dat is dan ook een van de redenen dat ik hoe dan ook nog een studie wil doen!

Nog/weer naar school
Ja, velen verklaren me waarschijnlijk helemaal voor gek dat ik nog een bachelor zou willen doen. Maarja, daar heb ik meer dan vrede mee. Ik zou het liefste nog een uitvoerende spel opleiding doen in Londen of België. Waarom?! Omdat ik naast maken óók wil spelen. Maar, dat kun je nu toch ook? Ja en nee. Ik zou zeker nu in mijn eigen voorstellingen kunnen spelen, net zoals ik in mijn eindregie heb gedaan. Maar ik wil meer. Ik wil ook castings en audities kunnen doen. Misschien wel bij een gezelschap spelen of misschien wel helemaal niet. Maar wat ik boven al nog wil is ambacht! Ik wil meer kennis over spelen en daar écht de diepte mee in gaan. Dit omdat ik denk die ambacht heel goed te kunnen gebruiken in mijn spel (uiteraard), maar ook in mijn maken/regisseren/doceren. Ik wil meer bagage. Maar ook meer netwerk en zoals eerder genoemd, ik wil nog naar school. Ik ben pas 22?!

Omdat het MOET
Guildhall en Central staan op het programma in Londen en Leuven, Antwerpen, Gent en Brussel in België. Daarover later uitgebreid meer. Of het wat wordt, wie zal het zeggen. Misschien ga ik vol goede moed alle audities af en wordt ik nergens aangenomen en misschien heb ik aan het eind van dit (tussen)jaar wel al helemaal geen zin meer om nog 4 jaar naar school te gaan of wil ik een compleet andere studie liever doen.Wie zal het zeggen. Maar voor nu voel ik heel erg sterk dat ik dit MOET doen. Dus ga ik alles geven en het gewoon lekker proberen. En misschien lukt het niet. Akward dat ik daar dan een jaar over heb geblogd? Nee, eigenlijk helemaal niet. Je hebt iets geprobeerd en het lukt niet. Je hebt in ieder geval wel alles gegeven. What's the shame on that?! En wie weet heeft iemand anders wel iets aan mijn wel/niet succes verhalen!

En verder?
Nou is auditie doen zeker niet het enige wat ik komend jaar ga doen! Al heeft het wel zeer grote prioriteit. Ik ga me uiteraard voorbereiden door veel zelf te repeteren, zangles te volgen, te sporten en wellicht nog een auditiecursus te volgen (als je het doet moet je het goed doen!!), maar daarnaast staan er al 3 maak projecten op de plank. Zoek ik een bijbaantje (ja die reiskosten en investeringen moeten toch vergoed). En wie weet wat er nog op mijn pad komt. Ik weet in ieder geval dat mijn weken t/m november al goed zijn gevuld!


Laat dat (tussen)jaar maar beginnen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten