12 augustus 2018

1 | The road to eternal fame and glory... of iets wat daar op lijktLadies and Gentleman er is een plan! The Super Maki is met goede moed weer aan het bloggen geslagen! Want ja, tijdens 4 jaar lang zwoegen aan de HKU kwam daar niet zo veel van terecht. Maar nu ben ik dus afgestudeerd als docerend theatermaker... Afgestudeerd van een theateropleiding, ja dan wordt je toch werkloos en heb je genoeg tijd om te bloggen toch?!
Oehh die stereo type bewering heb ik mooi even gebruikt om je aandacht te trekken. Nouja, je hebt in ieder geval op de link van deze blog geklikt dus het heeft toch mooi gewerkt! Laat ik je dan meteen maar gerust stellen, voor je net zo snel weer op het kruisje klikt: zo sta ik er totaal niet in. "I believe it's all in your hands, baby..." Maar dat ik die leus gebruik heeft wel een rede. Namelijk het überfantastische geniale monsterlijk fluffyduffypuffy idee wat ik het komende jaar met deze blog van plan ben. Want, ja afgestudeerd zijn is zeker niet makkelijk en al helemaal niet voor kunst/theaterstudenten. Hoe begin je in godsnaam? Waar begin je? En met wie? Nou, dat vraag ik me dus ook af! Niemand vertelt je dat ook... Tuurlijk (of beter gezegd hopelijk) heb je hier wel eens wat lessen of goede (mentor) gesprekken over gehad tijdens je schooltijd of voor je als autodidact naar de kvk stapte, maar het is natuurlijk ook heel fijn om vervolgens te horen hoe dit in de praktijk verloopt.

Alle geniale doorbraken, genânte faalverhalen, stuggels, angsten, vragen, creatieve brainfarts en al het andere wat er allemaal gebeurt met een jonge (theater)zelfstandige. Al deze verhalen en do's and don'ts wil ik een jaar lang delen. Eigenlijk een soort 52 week challenge, maar dan wil ik me niet beperken tot 1 keer per week posten en mezelf niet opleggen dat ik minimaal 1 keer per week moet posten. Ik doe het lekker op mijn eigen tempo. Het technische aspect zal naar voren komen, het "hoe doe je dat," maar ook wat er dan vervolgens allemaal wel of niet kan gebeuren.

Ik hoor misschien een enkeling denken: "Hé klinkt super tof, maar ik ben daar nog lang niet ik moet überhaupt nog maar in mijn handjes knijpen of ik ergens aangenomen wordt." Leuk dat je het zegt.  Laat ik nou ook van plan zijn ook nog audities op verschillende scholen in België en Londen te doen. Dus ook die verhalen zal ik uitvoerig met je delen. Maar daarover snel meer.


Een kleine disclaimer
- Uit privacy overwegingen zal ik ieders anonimiteit bewaren. Ik zal geen namen noemen of foto's plaatsen tenzij ik hier toestemming voor heb!
- Alles op deze blog is slecht 1 van de 100 meningen, namelijk de mijne. Het is geen absolute waarheid, slechts hoe ik het heb ervaren. (Al moet ik toegeven dat ik wel eigenlijk altijd gelijk heb).
- Alles wat ik hier schrijf is goedbedoeld advies. Haal eruit wat je kan gebruiken en negeer de rest. (nou... lees de rest, maar wel want dat geeft mij meer views ;) )
- Ik zal geen negatieve recensies of meningen over andere kunstenaars of hun werk plaatsen. Ik zal enkel op hoge uitzondering iets kunnen benoemen wat mij heeft geïnspireerd.


Dus dit jaar kun je dat alles en waarschijnlijk nog meer hier volgen.

"The road to eternal fame and glory... of iets wat daar op lijkt."
In de volgende post lees je een superspeedy samenvatting van de afgelopen 4 jaar.


Credits headerfoto: Photo by Joanna Kosinska on UnsplashGeen opmerkingen:

Een reactie posten