26 juni 2017

Reisblog | week 1 in Londen

























Eerste weekje Londen!!! Woepwoep! Londen is zonder twijfel een ontzettende levendige en drukke stad! Nou wist ik dat natuurlijk al, aangezien ik er eerder ben geweest. Maar ik verbaas ik me er elke keer weer over! Nu geniet ik nog elke ochtend van het reizen met de metro (ookal is hij overvol) en kan ik uren met een kopje koffie op een terrasje mensen kijken. Misschien dat ik het over een paar weken spuug zat ben. Maar op dat punt zit ik nog lang niet!



Multiculti accent
Mijn eerste weekje heb ik doorgebracht bij EF. Een internationale taal school waar je (hoe kan het ook anders) je taal kunt verbeteren. Nou is op zich mij Engels al best wel prima, maar het leek me toch een leuk en handig plan om dit nog wat bij te schaven! Daarnaast wil ik uiteindelijk mijn Cambridge Examen halen om eventueel in de toekomst een cursus aan een universiteit of een master in Engeland te kunnen doen. Dus ook daarvoor leek dit me een strak plan!

Even tussendoor! Het is nu al ingewikkeld om weer terug te schakelen naar het Nederlands! Mijn brein voelt als een hoopje opgeklopte slagroom door al dat heen en weer geswitcht in taal!!!

Enfin, een internationale taal school dus! Je wordt per niveau ingedeeld in klassen en krijgt allerlei verschillende lessen voorgeschoteld. Toch voelt het wel ontspannen. Ik heb aan de ene kant het gevoel dat ik dingen leer, maar het voelt niet zo "schools" als bijvoorbeeld op de middelbareschool! (Mede door een aantal leuke leraren!) Opvallend dat in mijn klasje vooral de Noord Europese landen vertegenwoordigd zijn (Zweden, Nederland en enkeling uit Zwitserland). Blijkbaar is over het algemeen is ons Engels iets beter dan van bijvoorbeeld in Zuid-Amerikaanse landen. Het is ook heel vermakelijk (en soms heel vermoeiend) om iedereen zijn beste Engels te horen praten met een gigantisch accent uit een ander land. Maar dat hoort er natuurlijk bij. Ik ben benieuwd hoe heftig mijn accent is tegenover native speakers.



Theaterrrr
En natuurlijk waarvoor ik hier ook ben gekomen heb ik al weer mogen snoepen van alles wat Londen op theatergebied te bieden heeft! (Ik geloof dat ik bij deze heb besloten iedere keer een kopje theater te maken. Dat vind je toch niet erg he??!)

Deze week heb ik Romeo en Julia gezien in de Shakespeare Globe. Wederom een hele moderne en ontzettend levendige bewerking waar wel de originele taal in tact blijft. (Volgens mij is dat een beetje het handelsmerk van the Globe.) Iets wat ik ontzettend vind werken, omdat het zo een breed publiek aanspreekt. Ik vond het daarom wel interessant om later een aantal vrij negatieve recensies te lezen op internet. Maar ik kan me wel voorstellen dat als the globe dat blijkbaar altijd doet, het een beetje een trucje wordt. En aan de ene kant ben ik het ook wel eens dat er soms wat "goedkope humor" wordt gebruikt (in Romeo en Julia werd er bijvoorbeeld op het Capulet feest luidkeels YMCA gezogen). Maar aan de andere kant: zouden er in Shakespeare's tijd ook niet dit soort grapjes gemaakt zijn die toen relevant waren, om het gehele publiek aan te spreken en niet alleen de elite? Het is een interessant discussie punt. Ik ben in ieder geval nog niet uitgekeken op the Globe en heb me prima vermaakt!

Maar dat was niet alles! Want ook de eerste musical kan van het lijstje gestreept. Aladdin was weer een ontzettend slim Disney spektakeltje! Vooral alle props naar the Genie. De acteur die de rol vertolkte had zoveel charme en humor (gescript en on-gescript) vanaf moment één had hij het publiek in zijn hand. (Ik hoorde iedereen in de pauze om mij heen ook fluisteren: "Oh hij is zo leuk, zo grappig...") Vooral de grote ensemble stukken waren heel gaaf en slim gechoreografeerd. Wel moet ik zeggen dat het niet de beste Disney musical is die ik heb gezien. Door al het spektakel vond ik dat er soms wat over de "mooiere/zachtere" momenten heen werd gespeeld. (En die waren al schaars). Maar misschien is dat ook smaak. En hoe dan ook, toch genoten!!


En dan denk je dat je je wekelijkse Londen theater dosis hebt gehad, loop ik naar de metro, is er een soort West-End Uitmarkt gaande! Een soort open lucht festivalletje waar allemaal voorproefjes van West-End shows eerder vertoont! (Ain't I just a lucky one!?!!) 

Londen wat ben je toch fijn! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten