14 januari 2015

Tip | Sherlock


Sinds ik netflix heb, heb ik toegang tot zo'n beetje de helft van alle goede series van dit moment (de andere helft is bij hbo, zo flauw!). Een van die fantastische series die ik gelukkig wel kan zien is Sherlock! Sherlock is een van die series die ik al meerdere malen getipt kreeg door vrienden, maar steeds zo eigenwijs was om het niet te kijken. Best hypocriet eigenlijk dat ik dan wel zoveel tip op m'n blog, maar goed laten we hopen dat jullie minder koppig zijn dan ik, want geloof me you will be an addict in no time!Sherlock (Benedict Cumberbatch), de wereld beroemde detective, gehuisvest op 221B Bakerstreet. Samen met side-kick Watson (Martin Freeman), schiet hij Scotland Yard te hulp om de meest eigenaardige zaken op te lossen. Iedereen kent het verhaal!

Waarom dan juist deze versie?


Nou lieve kijkbuis kinderen, daar heb ik wel een paar antwoorden op. Allereerst Benedict Cumberbatch... Do i need to say more?

Benedict Cumberbatch
Oke, misschien een beetje. Ik heb stiekem een huge crush op deze charmante Engelsman. Naast zijn looks speelt hij de detective gewoon geniaal. Hij is buitengewoon intelligent en opmerkzaam en daardoor ook heerlijk arrogant en sociaal onhandig, nou sociaal onhandig is een understatement. De hele wereld kan hem gestolen worden, toch heeft hij een klein hartje, want mocht er iets dreigen te gebeuren met beste en enige vriend Watson, dan is hij in alle staten.


Moriarty
Een ander awesome ding aan deze serie is super villain en aartsrivaal van Sherlock: Moriarty (Andrew Scott)! He just takes pshyco to a whole new level. Hij is minstens even intelligent en gehaaid als Sherlock en dus een waardige tegenstander. Daarbij is hij zo schizofreen als een bipolaire kat! Wauw! Hij kan van zacht fluisteren, naar schreeuwen, naar lachen naar huilen en weer terug in één zin.., en je pikt  het  nog van hem ook! (Sterker nog, het is awesome).

Opbouw afleveringen
En dan hebben we gewoon nog de superslimme opbouw van de serie op zich! Er zijn tot nu toe 3 seizoenen en ieder seizoen heeft 3 afleveringen. Iedere aflevering duurt anderhalf uur. Dat betekent dat je een andere spanningsboog creëert en heel veel originele plot twists kunt toepassen. Zoals je bij series als crime scene investigation al kunt voorspellen dat verdachte A, die na 10 minuten wordt aangehouden het wel niet zal zijn. Dus dat persoontje B na een minuut of 20 het dan vast wel zal zijn. Dat heb je hier niet. Eigenlijk heb je bij Sherlock kleine minifilmpjes met een ijzer sterk plot. Ik zal niks spoilen maar vooral seizoen twee, wauwww mindfuck!

Weinig afleveringen
En dan heb je nog het laatste ontzettend slimme trucje van de "hatelijke" makers. Namelijk dat er dus heel weinig afleveringen zijn. Het blijft daardoor heel spannend en origineel. En het aller aller ergste is nog dat het volgende seizoen pas in 2016 komt! Ugh, i'm gonna die. Een troost; in december 2015 is er een kerstspecial! Ik kan niet wachten!


Dus daarom, lieve dames en heren, vind ik Sherlock zeker een aanrader als het aankomt op goede series!


post signature

2 opmerkingen:

 1. Jaa ik vind Sherlock ook helemaal geweldig! Toen ik in Engeland studeerde kwamen ze opnames maken in de stad waar ik studeerde en toen was ik gaan kijken. Het was helaas wel in een restaurant, maar ik heb wel de cast gezien! Benedict :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaaaa wat super vet!!!! Oehh stiekem een beeetje jaloers! haha! Naja dat heb je toch weer meegemaakt!

   Liefss

   Verwijderen