17 januari 2015

Hersenspinsel | Wat is liefhebben

Ik heb het in mijn positivo blogs best vaak over: "wees een beetje lief voor elkaar en ook voor vreemden." Vooral in mijn 10 tips komt bijna het altijd voor. Laatst was er dus iemand die vroeg waarom ik dat altijd doe.

Nou eigenlijk heel simpel! Omdat ik denk dat als iedereen nou gewoon een kleine positieve bijdrage levert, dat dat echt een groot verschil zou maken. En dan heb ik het niet over enorme geldbedragen overmaken aan een goed doel of je werk op zeggen om alleen nog maar vrijwilligerswerk te doen (tuurlijk, dat soort dingen zijn ook fantastisch, maar niet realistisch). Ik heb het over de kleine dingen... zoals?

1. Een glimlach.
2.1 oprecht persoonlijk complimentje aan iemand per dag.
3. Fietslampjes van anderen die nog branden uit doen.
4. Vertellen op een aardige manier als iemands make-up helemaal is uitgelopen.
5. Een ouder iemand of een vrouw met enorme kinderwagen helpen met bijvoorbeeld in en uit de trein stappen.
6. Mensen te woord staan als ze je iets vragen (ja ook die irritante verkopers, die kun je ook netjes zeggen "nee hoor, bedankt" ipv niks zeggen of schelden).
7. Kijk eens om je heen en maak een praatje ipv altijd op je witte schermpje te kijken.
8. Zeggen als iemand iets laat vallen, oprapen en teruggeven.
9. Mensen vriendelijk gedag zeggen en begroeten.
10. Blij zijn met jezelf (dan straal je dat ook uit).
11. De tijd nemen voor mensen.
12. Dankjewel zeggen (heel simpel, maar dat vergeten we nog al eens).
13. Vraag eens aan iemand hoe het gaat. 
14. Interesse tonen.
15. Luisteren naar een verhaal van mensen en daarop vragen stellen.

En zo kun je nog even door! Ik zou zeggen probeer er eens een paar! Ik weet zeker dat het goed doet. En hoe cliché ook: Wie goed doet, goed ontmoet! Ik ben ervan overtuigd dat het zo werkt!


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten