22 januari 2015

Glee, het laatste seizoen

Glee is weer terug. Na een (naar mijn idee) dramatisch slecht seizoen 5 is nu de allerlaatste journey van onze muzikale misfits begonnen in the final season.

De eerste aflevering van seizoen zes begon best aardig vond ik. Ik zal niks verklappen voor degene die nog steeds kijken. Oke wacht, zijn die er überhaupt nog? Nee niemand?  Nouja anyway, als trouwe fan wil ik toch het laatste seizoen maar afkijken. Het komt er op neer dat zo'n beetje iedereen weer terug komt naar de oude woonplaats in Lima, Ohio en dat iedereen weer op verschillende manieren met de glee club te maken krijgt. In de meeste gevallen als coach.

Oke, op zich een logisch gevolg aangezien de tweedeling tussen glee op de oude highschool en het leven van Rachel en consorten in New York duidelijk niet werkte. Nu is alles bij iedereen misgegaan wat er zo'n beetje mis kon gaan en moeten ze weer opnieuw beginnen.  Tsja, het kan.

En ondanks dat ik deze serie nog zo leuk vind,  vond... ja vond. Had ik gewoon erg gehoopt dat het niet uitgemolken zou worden, dan maar minder seizoenen en afleveringen en dan wel een sterke serie. Ja, het is natuurlijk altijd de pest met highschool series, op een gegeven moment zijn de personages te oud en moeten ze van school... en wat dan?
Op zich vind ik dat glee daar best wat creatieve oplossingen in gevonden heeft, maar eigenlijk sinds de dood van Cory Monteith (een van de voormalige hoofdrollen: Finn) loopt het gewoon niet meer. Zonde!

Ik hoop in ieder geval dat dit laatste seizoen nog een waardig einde gaat brengen, zodat we het vorige anderhalf seizoen kunnen vergeten en toch overall een goede herinnering aan de New Directions
overhouden.

Rip glee
post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten