25 december 2014

Top films voor de kerst

Het is cheezy, het is romantisch, het is grappig, het is herkenbaar, het is ontroerend en er zitten melancholische jingle muziekjes onder... Het zijn kerstfilms!!! Ik heb zo mijn jaarlijks lijstje die ik ieder jaar met mams en paps afwerk! Deze filmpjes horen bij de kersttraditie en blijven gewoon heerlijk om onder een snuggie met kerstkransjes te kijken , om even helemaal in de warm en fuzzy kerststemming te komen!Dit is sowieso, by far, de moeder aller romkoms! Ik wordt altijd letterlijk helemaal verliefd op alles en iedereen dankzij deze film. Sowieso is er voor deze film een heel blik vol christmas cookies leeggetrokken. Practische alle goede Engelse acteurs komen hier voorbij en deze raamvertelling van verhaallijnen omtrent romantiek en kerst is zo'n beetje de grondslag voor iedere andere film in deze vorm. Mocht je hem nog nooit gezien hebben... Ten eerste shame on you en ten tweede: GA HEM KIJKEN! Geloof me na deze goed besteedde 2 uur ben je een beter mens!
Hij is al wat ouder, maar niet minder leuk. Vader ligt niet zo goed bij moeders en had beloofd het kerstcadeautje (een actiepop) voor zoontje te regelen. Natuurlijk is vaders dit vergeten en is de pop overal uitverkocht. Een race alla 'black friday' is het gevolg. Vaders wordt gespeeld door Arnold Swarzenegger. En het feit dat hij totaal niet kan acteren maakt deze film voor mij helemaal af. Hilarisch, hysterisch en helemaal kersterig!
Dit is de ultime fave van moeders. De familie Krank besluit kerst dit jaar over te slaan om geld te besparen voor een cruise. Dit wordt niet in dank afgenomen door de buurt waar de Kranks wonen, omdat kerst hier redelijk heilig is. Hilarische en compleet ongemakkelijke situaties zijn het gevolg. Zeker als je hem nog nooit hebt gezien een heel aardig luchtig kerstfilmpje!
JEUGDSENTIMENT met een dikke vette capslock. Ik heb echt een huge zwak voor the Grinch. Ik denk niet dat ik iemand uit hoef te leggen waar de Grinch over gaat! Maar hij verdient sowieso een plek in dit lijstje!! Ik ga hem kijken :)
Ik hoor je denken: Die Hard... Kerst... hoe dan?! Nouww als je oplet spelen deel 1 en 2 zich daadwerkelijk rond de kersttijd af... Dus technisch gesproken. Nee maar als lekkere antifilm kijken wij thuis vaak ook een soort gelijke film rond de kerst... Na al dat gezwijmel heb je toch ook wel weer zin in een beetje flinke actie! Althans ik wel! En om dan toch nog een beetje in het thema te blijven... Kies ik deze :)
Over gezwijmel gesproken! Ik kwam zelf redelijk laat achter deze film! Maar hij is niet minder leuk.Twee vrouwen (één in Londen één in LA), allebei pech in de liefde, ruilen tijdens de kerst met elkaar van leven en worden allebei verliefd op een man. Heerlijke romkom!
 
Een kerst klassieker boven klassieker, maar mag niet ontbreken aan dit lijstje! Nou vind ik deel 1 wel echt het leukst! Maar 2 is ook nog wel te pruimen! Ze blijven in ieder geval super schattig en volop Kersterig!


Tsjaa ik geef toe, dit is echt geen kerstfilm! Maar het hoort wel gewoon bij de kerstvakantie... Ofzo! Die arme hobbitjes de hele halve wereld over met hun lambas bread! Ja ik kan er nog steeds ontzettend van genieten! Run you little hobitses!
Merry Christmas everyone!!!
 
post signature

2 opmerkingen: