27 augustus 2014

Want to read! Van dystopia's tot moderne klassiekers.


Lezen, lezen, lezen... Vroeger had ik er een bloedhekel aan. Het duurde zo lang de leuke boeken waren altijd zo dik en dan zouden ze nóg langer duren. Nee vroeger was urenlang lezen niet bepaald aan mij besteed en wachtte ik liever op de verfilming. Nu vind ik het heerlijk, heb ik een kast vol en moét ik eerst het boek lezen voor ik ook maar de trailer van de film wil zien!!
Dus aangezien ik mijn huidige boek 'The Maze Runner' bijna uit heb, hier mijn "want to read, leeslijst..."

You can find magic wherever you look! Sit back and relax, all you need is a book...
- dr. SeussIk weet eigenlijk niet echt wat mijn favoriete genre is... Ik lees in ieder geval heel graag in het Engels. Ik weet niet waarom, maar dat klinkt gewoon mooier in mijn hoofd! En zeker met bedachte termen zoals in het boek: 'The Mortal Instruments' waar de 'normale mensen' in het Engels: 'Munanes' heten en in het Nederlands: 'Normalo's...!!' Echt te lelijk maar goed terug naar de leeslijst. Ik houd ontzettend veel van dystopische verhalen alla 'the Hunger Games' en 'Divergent,' dus vandaar het eerste boek op mijn leeslijst:

 

Allegiant - Veronica Roth (Divergent 3):

Achterkant boek:  
The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered—fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together, free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories.  

Verwachting:  
Ik verwacht net als bij boek 1 en 2 veel spanning. Zo'n beetje ieder hoofdstuk eindigt met een vraag, patstelling of plottwist die je bijna dwingt meteen verder te lezen. Ook verwacht ik veel gedoe tussen het liefdes koppel Tris en Tobias. Eerlijk gezegd ben ik dat een beetje zat, maar ja dat krijg je er nou eenmaal gratis bij. En natuurlijk verwacht ik de onthulling van hét grote geheim!! Ik hoop ontzettend dat het goed in elkaar zit en geen anticlimax wordt. Dat zou zo zonde zijn van al die honderden bladzijdes... Maar goed tot nu toe ben ik enthousiast over de serie, dus ik heb goede hoop dat deel 3 daar naadloos bij aansluit!

Will Grayson Will Grayson - John Green & David Levithan:

Achterkant boek:
One cold night, in a most unlikely corner of Chicago, two teens—both named Will Grayson—are about to cross paths. As their worlds collide and intertwine, the Will Graysons find their lives going in new and unexpected directions, building toward romantic turns-of-heart and the epic production of history’s most fabulous high school musical.

Verwachting:
Uiteraard ben ik fan van beide schrijvers (John Green van: 'The Fault in Our Stars' (wie niet!) en David Levithan van: 'Every Day' (Ook echt een aanrader!)) dus een boek in samenwerking geschreven moet een eureka zijn!! Ik heb dan ook best hoge verwachtingen! Ik verwacht humor, onmogelijke liefde en wat heerlijke tiener drama. Als ik de achterkant lees dan klinkt het misschien een beetje kinderlijk, opzich is dat niet erg, maar toch hoop ik dat dat niet het geval zal zijn. Verder denk ik dat dit weer zo'n boek is waar je zó door heen bent (wat ik altijd erg jammer vind! Zeker als het boek erg leuk is!) Als ik door het boek blader zie ik veel dialoog als in een theaterscript weergegeven, ben benieuwd of dat nog een speciale functie zal hebben. Ben benieuwd!!

On the Road - Jack Kerouac:

Achterkant boek:
On the Road chronicles Jack Kerouac's years traveling the North American continent with his friend Neal Cassady, "a sideburned hero of the snowy West." As "Sal Paradise" and "Dean Moriarty," the two roam the country in a quest for self-knowledge and experience. Kerouac's love of America, his compassion for humanity, and his sense of language as jazz combine to make on the road an inspirational work of lasting importance.
Kerouac's classic novel of freedom and longing defined what it meant to be "Beat" and has inspired every generation since its initial publication more than forty years ago.

Verwachting:
Na het zien van de film 'Kill your Darlings'  (waar ik binnenkort ongetijfeld een hele post aan ga wijden waarom deze film zo fantastisch is) ben ik een beetje geobsedeerd door 'the beat-generation.' Vandaar dat ik dit boek heb gekocht en er ontzettend veel van verwacht. Velen bestempelen dit boek als de ultieme weergave van de 'beats,' dus dat is reden 1. Daarbij is het een dagboek van een enorme road-trip (do I need to say more?!) en speelt het zich af in de jaren vijftig. Nou als dit genoeg reden is... Heel, heel, heel erg benieuwd!!

So that's it for today!! Ben benieuwd of dit enthousiasmerend is voor het lezen van een van deze boeken. En ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd wat er op jullie leeslijstje staat! So let me know!


post signature

2 opmerkingen: