15 augustus 2014

Raakt inspiratie ooit op?

Ik vraag het me wel eens af... Zou inspiratie ooit op raken? Zou er ooit een dag zijn dat ik opsta zonder gekke creatieve ideeën. Zomaar, onaangekondigd een moment dat er gewoon geen enkel beeld meer in mijn hoofd zit. Geen liedje, geen rare wanna-be poëtische zinnen, geen quote, geen niks!

De afgelopen vier dagen heb ik samen met zeven andere geweldig leuke lieve en bovenal creatieve mensen doorgebracht. We zaten met z'n allen in een (overigens prachtig) huisje in Zwiggelte! We waren daar voor de "makers4daagse." Dit hield in: vier dagen lang bezig zijn met theatermaken. Experimenteren met dingen die je altijd al hebt willen doen, maar nooit gedurfd hebt. Of gewoon iets maken, omdat dat leuk is!

Naast dat het natuurlijk ook intens gezellig was, ontstonden er echt prachtige dingen. Mensen die zich echt open durfden stellen en hun verhaal deden. Persoonlijk ben ik daar nooit zo'n fan van om dat zelf te doen, maar ook ik heb daar mijn angst iets in overwonnen. Gezien het thema van de 4daagse: "Dus ik ben," kon dat natuurlijk ook niet anders, maar goed. Ik ben alsnog trots iedereen en mezelf!

Maar nu mijn punt: zou inspiratie ooit opraken?

Ik denk het niet. Of nouja ik denk dat je op zekere momenten wel dingen zult maken/schrijven die op elkaar lijken. De ideeën komen toch uit dezelfde hersenpan en daar spoken nou eenmaal vaak de zelfde thema's. Maar ik denk dat zolang je nieuwe ervaringen blijft opdoen en een beetje gezond kunt reflecteren op je eigen werk, dat er altijd originele dingen zullen blijven ontstaan.

En bij deze beloof ik mijn toekomstige ik, dat ik altijd zal streven naar het beste. Nieuwsgierig zal blijven naar wat mij onbekend is. En uiteindelijk zal stoppen op mijn hoogtepunt (wanneer dat ook wezen zal). Ik zweer bij een onuitputtelijk bron die inspiratie heet!

1 opmerking: