17 augustus 2014

De 1e schooldag komt er weer aan! 10 tips om je noodlot positief onder ogen te komen!

Of je er nou al dagen tegen opziet of je amper nog kan wachten, je kunt er niet omheen: Het einde van de vakantie is inzicht. Voor velen is het morgen al zover. Anderen, waaronder ik, hebben nog 2 weken. Maar hoe dan ook het zit er aan te komen:

De eerste schooldag van het jaar!

Waarom duurt die vakantie nou niet langer? Er is nog zoveel wat ik wil doen, waar ik straks geen tijd meer voor heb! En ik heb nog niet eens al mijn schoolspullen klaar! Ik kan het echt nog even niet aan om die éne rot leraar onder ogen te komen! En ik ben nog helemaal niet uitgerust en en en... AAAH STRESS!!! What to dooo?!


1. Aller eerst: Keep Calm! 
Er zijn gelukkig altijd nog de weekenden en de eerst volgende vakantie is al over 8 weken!!!

2. Denk aan de hoogtepunten van deze vakantie
Denk terug aan alle fantastische momenten en hoogtepunten van jouw vakantie! Je vakantie naar dat (exotische) land! Je super sexy zomer scharrel (of hoe die er dan ook uit heeft gezien in je dromen)! Dat rottige vakantie baantje. Dat fantastische boek wat je hebt gelezen! En al die leuke dingen die je hebt gedaan met vrienden. Dat was toch allemaal super tof!

3. Je klasgenoten weer zien!
En al die toffe verhalen van jouw vakantie kun je mooi weer delen met je klasgenoten die je al 8 weken niet hebt gezien! De eerste paar dagen worden sowieso een dolle boel met alle wilde verhalen van iedereen die gedeeld moeten worden!!

4. Doe op deze laatste dag nog iets van je: "vakantie to-do list"
Welke punten op jou "vakantie to-do list" heb niet af kunnen werken? Maak een top 3 van dingen die je echt nog had willen doen en gebruik deze laatste dag om ze nog af te werken. Lukt dit niet? No worries! Zoals al eerder gezegd de herfstvakantie staat binnen no-time weer voor de deur!

5. Relaxen
Chill nog even lekker op dit laatste dagje vakantie. Kijk een relaxed filmpje, neem een bad, ga vroeg naar bed. Zorg dat je lekker uitgeslapen en ontspannen bent, zodat je er weer helemaal tegen aan kunt!

6.  Achterstallig onderhoud
Loop je helemaal bij? Is je mailbox schoon? Zijn je banden geplakt? Heb je al je schoolspullen?
Maak een lijstje van wat je écht nog moet doen voor school weer begint. Probeer de belangrijkste dingen toch nog te doen op die laatste paar dagen, dat scheelt weer. Als school eenmaal weer is begonnen heb je daar weer geen tijd voor en dan blijft het maar liggen.

7. Nieuwe school spullen
Stop al die verse nieuwe onbeschreven schoolspullen in die welbekende schooltas! Dat is toch gewoon heerlijk?! Vers papier, lege agenda, nieuwe kaften! Nieuwe boeken met nieuwe stof die je nog niet kent? Niet...

Oke naja, voor de mensen die zich minder identificeren met een 'Hermione Granger' Zie dit plaatje, dat maakt toch gewoon je dag goed!! -->


8. Kleding
Leg dat super leuke pas gekochte setje kleding alvast klaar! Of je nou naar een nieuwe school gaat of voor het zoveelste jaar naar dat zelfde rottige schoolgebouw; "you never get a second chance to make a first impression." Met of zonder lapje stof ben jij gewoon een super toffe persoonlijkheid. Straal die zelfverzekerdheid uit! En dat leuke topje, kan je daar toch net even bij helpen!

9. Nieuwe playlist
Zet een nieuwe playlist op je I-pod! Maak die tocht naar school iets dragelijker met wat nieuwe muziek. Pep jezelf een beetje op zo 's ochtends vroeg en wandel vrolijk die schooldeuren in!

10. Enjoy school
Of je school nou leuk vind of niet: GENIET ERVAN!!
Ja het is ontzettend cliché, maar echt, het is zo weer voorbij! Je leert zoveel op school, maakt niet uit wat voor school je doet. Je ontwikkelt je persoonlijk en komt er achter wat je wel en niet wilt met jouw leven. Daarnaast leer je zoveel leuke mensen kennen die paar jaar. Je beste vrienden ontmoet je op school.

En daarnaast, je zult toch moeten! Dus dan kun je er ook maar beter het beste van maken!

Veel plezier op school!


2 opmerkingen:

 1. Hey ik heb nog twee weken vakantie :( Thanks though, leuke blogggg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hii!! Oehh lekker! No 2 weekjes chillen :D
   Heb je al je introductie gehad? En dr al een beetje zin in? Lijkt me spannund!

   Liefs!!

   Verwijderen