14 augustus 2014

10 Tips voor een optimaal dagje Disney

Ja!! Bij een weekje vakantie in Parijs hoort natuurlijk ook een dagje Disney! Lekker een dag lang als een kind rondlopen in alle sprookjessferen van vroeger.  En als je dat ontgroeit bent, wat in mijn optiek niet mogelijk is ("You're never too old for a Disney movie"), maar goed als dat dan echt zo is kun je altijd nog genieten van alle glunderende meisjes in prinsessen jurken. Of de prachtige decors bij de bijbehorende attractie, want daar kan geen attractiepark tegenop. Zelfs niet de Efteling.

Helaas ben jij niet de enige die in dit magische sprookjespark rond loopt. Disneyland Parijs is niet voor niets de grootste toeristische plek in Europa, het park heeft een maximale capaciteit van 80.000 bezoekers per dag!!! En dat is dan misschien ook het enige minpuntje aan een vrolijk dagje Disney...

De wachttijden!

Je staat zo een uur in de rij voor een attractie. Voor de nieuwste attractie 'Ratatouille' stond 's ochtends vroeg al een rij van ruim 2 uur!!! Maar er zijn gelukkig wat kleine tips om de eindeloze wachtrijen in Disneyland ietwat te omzeilen:


 
1. Zorg dat je van te voren je entree kaartjes koopt!
Dat scheelt veel wachten bij de poort en online krijg je zelfs wat korting.

2. Wees er op tijd!
Het park is in de zomer van 10.00 tot 23.00 geopend. Als je er om 9.30 bent mag je het park al in, maar zijn de attractie nog niet open. Maar je kunt dan wel al in de rij gaan staan voor de drukste attracties. (Bijvoorbeeld de 'Crush-Coaster', 'Ratatouille' en 'RC- Racer')

3. Koop een fast-pass!
Je kunt dan om een vastgelegde tijd terug komen en zo goed als meteen doorlopen. Je kunt er echter maar een tegelijk hebben. Maar alsnog scheelt dat zeker behoorlijk wat wachten.

4. 'Ratatouille'
Wil je heel graag in de nieuwste attractie "Ratatouille"? Ren dan zo snel als het park open is naar de fast-pass apparaten daarvan. Die zijn namelijk binnen no-time uitverkocht.

5. 'single-person'
Ga als het kan in de 'single-person' wachtrij staan. Attracties met losse karretjes worden namelijk met die lijn opgevuld. Dus als er bijvoorbeeld een karretje voor vier personen is en er zitten drie mensen in dan wordt er iemand van de 'single-person' wachtrij bijgestopt. Je snapt het idee! Het scheelt in ieder geval behoorlijk wat wachttijd.

6. Voorbereiding is ook hier het halve werk!
Maak van te voren een plan! Bekijk de plattegrond van het park, kijk waar je wel en niet in wilt en maak een route. Hierdoor kun je iets selectiever kijken en bedenken waar er eventueel een lange wachtrij zal zijn en waar niet. Ook weet je hierdoor al een beetje hoe het park in elkaar zit, waardoor je niet meteen hopeloos verdwaald!

7. Andere eettijden
Neem zoveel mogelijk eigen eten mee! Dit scheelt en tijd en geld!
Als je toch liever een lichte tas mee draagt, zorg dan dat je op andere tijden een hapje eet. Rond lunch en tijdens het avondeten is het een stuk rustiger bij de grote attracties.

8. Parade
Als je graag de parade wilt zien ga dan ruim een uur van te voren op de stoep zitten. Ook hier zijn massa’s mensen en je staat al gauw derde rang. Neem een lekker ijsje of rust gewoon lekker uit in het zonnetje. Ga om beurten kijken in de omliggende winkeltjes of kijk naar de schattige enthousiaste mini-mensjes schreeuwend om 'ELSA!!!' (voor degene onder ons die onder een steen hebben geleefd:  De prinses van de nieuwste Disney-film Frozen)
Mocht je nou helemaal geen zin hebben in de grote praalwagens, Prodent-glimlachjes, über vrolijke dansjes en muziek die nooit meer uit je hoofd gaat, dan is het nu natuurlijk helemaal doodstil in de rest van het park. Dus grijp je kans!

9. Neem iets mee
Mocht je nu toch in een lange wachtrij terecht komen en hier echt niet tegen kunnen, neem een afleiding mee. Mensen staan echt niet raar te kijken als je een boekje oid te voorschijn haalt. Je kunt natuurlijk ook een sociaal praatje aanknopen met mensen voor of achter je of lekker kletsen met je eigen entourage. Mocht je met kleine kids naar het park komen, verzin een leuk tijddodend spelletje in de trant van "ik zie ik zie wat jij niet ziet." Maar je kunt vast een creatievere variatie verzinnen!

10. Go with the flow
Face it! Bij een dagje Disney ontkom je niet aan wachten. Dus go with the flow! Wachten duurt alleen maar langer als je continu op je horloge kijkt. Accepteer van te voren dat het zo'n dag wordt en maak er het beste van. Als je eenmaal in die vette achtbaan zit ben je dat wachten toch al weer vergeten!!

1 opmerking:

  1. Nog een tip: Ga meerdere dagen. Ik ga meestal 3 dagen. 2 dagen om alles te doen en te zien en dan de laatste dag om te herhalen wat het leukste was. Maar wel goede tips!

    BeantwoordenVerwijderen