23 juli 2016

Persoonlijk | Ik ben de slechtste blogger ter wereld! 


Ik ben de slechtste blogger van de wereld!!! There, I said it! I suck at blogging! And guess what, I'm not ashamed of it at all...
Oke, een verklaring voor dit statement! Zoals je op vele blogs kunt lezen zijn er talloze criteria en tips om een goede succesvolle blogger te zijn. Een van de grootste tips is regelmatig bloggen, nou daar gaat het natuurlijk al mis! Want als er iets is ik niet doe is regelmatig bloggen. Als ik zo kijk in mijn statistieken, blog ik voornamelijk in de vakanties en aan het begin van het schooljaar. Logisch, aangezien ik dan vrij(ish) ben en niet zoveel aan mijn hoofd heb. Maar natuurlijk niet zo handig om een "audiance" op te bouwen.

Mijn publiek? Ik heb geen idee wie mijn blog eigenlijk lezen. Ja ik zie uiteraard een nummertje op mijn blogger account, dat nummertje is best prima als ik inderdaad regelmatig blog. Maar volgens de tips en tricks van het bloggen zou je precies moeten weten wie je publiek is en gericht voor hun moeten bloggen.

Een ander aspect (wellicht door de meest oplettende kijken opgemerkt) ik ben weer terug bij blogger. Call me crazy!! Maar ik vond Wordpress gewoon een heel irritant programma en voelde hier eigenlijk de vrijheid waar andere bloggers het over hadden totaal niet. Misschien ben ik gewoon niet nerd genoeg om Wordpress écht te begrijpen. Anyhow, ik had heimwee naar die goede ouwe blogger blog! Dus met wat gesleutel ben ik terug!

Verder zou je volgens de blog-goeroes af en toe een soort cadeautjes moeten verloten aan je followers, instaat zijn je publiek iets te leren of mee te geven en een duidelijk niche te hebben (een duidelijk onderwerp waar je over blogt, zoals bijvoorbeeld mode). Zoals je ziet is mijn blog meer een soort mengelmoesje van hersenspinsels en hoe lief ik jullie lezers ook vind, ik doe niet aan omkopingen!

Ohja en ik ben ook  nog eens gedegradeerd op de Blogsociety van een golden status naar een silver status.Okeee, even relativeren!! To be honest, i don't give a damn. Eigenlijk vind ik al deze criteria niet zo belangrijk. Oke, ik zou graag regelmatig(er) bloggen, maar hier heb ik door mijn drukke drukke school gewoon simpelweg geen tijd voor. En aan de andere kant, ik deed bloggen gewoon voor de leuk. Soms draaf ik nogal door met dingen, waaronder bloggen, iets met perfectionisme en ambitie geloof ik. Maar in principe blog ik voor de leuk en daarbij hoort dus dat ik soms een half jaar even niet blog en vervolgens weer een hele zomer wel. Misschien zou ik mijn blog tot een soort zomerblog moeten dopen, maar wat als ik dan opeens een "winter blog rush" krijg, dan gaat dat ook weer niet op.

Anyhow, deze post begon als een soort verontschuldiging en laat dit dan ook de laatste verontschuldiging zijn die ik hiervoor maak. Dus wie weet, wellicht is dit wel de laatst post die ik ooit schrijf, misschien weer het begin van vele. Who knows. Het houdt het wel spannend toch?