7 februari 2016

Sfeerverslag | College tour opname Herman van Veen

Gister was ik getuige van de opnames van College tour met als gast Herman van Veen. Om heel eerlijk te zijn had ik nog nooit een voorstelling van hem gezien. Ik kende wat liedjes, maar was nooit echt fan van zijn "ge-spetter spetter spater..." Maar als theaterstudent vond ik het toch wel erg interessant wat hij te vertellen had.

Dus werd ik (toen nog met lichte tegenzin) meegesleept door een van mij beste vriendjes, die zelf wel groot fan is. De dag van te voren werd ik zelf nog gebeld dat ik een interessante vraag had (die moest je insturen bij het inschrijven voor een kaartje). Ik werd gevraagd om ergens op de eerste paar rijen plaats te nemen, zodat er een grotere kans was dat ik mijn vraag kon stellen. Ik in lichte paniek, bang om iets stoms te zeggen en (omdat het inschrijven inmiddels al een paar weken geleden was) geen idee meer wat mijn vraag was....
Na diep graven zat ik op de dag van de opname op het podium van Carré met een gereconstrueerde vraag paraat te wachten op mijn beurt. Het publiek werd op luchtige manier welkom geheten door presentator Twan Huys. En niet veel later maakte meneer van Veen in een zee van ingestudeerd (maar wel zeer oprecht) applaus zijn entree. En eigenlijk was ik in de eerste minuut van het openhartige interview al helemaal om. Want wat een bijzondere man is dat. Zonder verder de inhoud van het interview te verklappen heb ik twee uur ademloos geluisterd naar wat hij te vertellen had. Met verhalen van een succesvolle carrière van 50 jaar kon van Veen denk ik nog 4 uur vullen. Naast deze inspirerende verhalen had hij ook nog eens een hele fijne kijk op het leven. Eigenlijk was alles wat hij te vertellen had super inspirerend om weer lekker bezig te gaan met wat ik het liefste doe; theater.
En toen kwam het moment dat de studenten mochten gaan staan om hun vragen te stellen. Moet goede moed stond ik op. Een eerste vraag werd gesteld, een tweede en toen was er een jongen aan de beurt die precies dezelfde vraag stelde waar ik de hele ochtend over na had zitten denken... Enigszins teleurgesteld ging ik weer zitten. Helaas pindakaas... Maarja daar gaat het natuurlijk ook allemaal niet om. Mijn vraag was beantwoord, dan wel niet gepaard met mijn tv debuut, maar ik was wel getuige van 2 super inspirerende en leerzame uurtjes. Met een prachtig muziekzaal toetje!
Dank meneer van Veen.

College Tour is a.s. vrijdag (12-02)
om 21.12 te zien op npo2.

post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten