23 januari 2016

Persoonlijk | The Super Maki is terug!!

I'm back! Ich bin zurück! Yippikayee! Daar is ze weer! Ladies and gentlemen,  om maar meteen met nummero uno van mijn goede voornemens 2016 te beginnen: THE SUPER MAKI IS TERUG!! :) Huh? Maar waar ben je dan geweest? (We hebben je niet echt bepaald gemist ofzo...) En wat heb je in dat eeuwig durende half jaar gedaan dan? Waar was je? En nog beter: wie ben je nu?? Om die vragen een beetje te beantwoorden, hier wat ik de afgelopen tijd zoal heb gedaan! Mijn highlights van 2015!
Zomerbaan - de sprookjescamping
In mijn zomervakantie heb ik het grootste gedeelte van mijn tijd vertoeft op mijn zomerbaantje! Ik heb een groot gedeelte van mijn zomer gewerkt op de Sprookjescamping! Een ontzettend leuke camping speciaal voor kinderen tot een jaar of 11. De camping is helemaal gethematiseerd om een sprookje. Wat de camping bijzonder maakt is dat er een heel veel wordt aangeboden op gebied van animatie en entertainment. And that's where I come in! Er lopen continu figuren over het campingterrein en er worden dagelijks theaters gespeeld!
En perfect zomerbaantje voor mij dus! Ik heb me daar ontzettend vermaakt! Kleine schattige koters entertainen en heel veel theater dingetjes! Daarnaast heb ik er ook nog eens heel veel geleerd hoe met groepen (kids) om te gaan! En wat het nog leuker maakt, is dat je daar als animatiemedewerker intern zit in de weken dat je er werkt. Dat maakt het bijna een soort vakantie... Natuurlijk wordt er ook keihard gewerkt, vergis je niet. Na een volle week te hebben gewerkt kon je mij echt opvegen. Maar het is zoals je begrijpt erg gezellig!

Spelen op een festival
Nog een super leuk iets wat ik heb gedaan in mijn vakantie is spelen op performancefestival Kamernest in Gent. Een nieuw opgezet festival waar je in groepen van ongeveer 20 man een vertel route loopt. Je komt langs een aantal woonkamers van mensen die hun huis beschikbaar hebben gesteld en kijkt daar naar een korte performance. De groepsleider vertelt vervolgens bijpassende verhalen tijdens het lopen. Zoals je al kunt raden kon je mij aantreffen in een van die woonkamers. Samen met een lief vriendinnetje hebben we een korte performance gemaakt over geluk en dit een aantal keer gespeeld. Dit was een ontzettend leuke ervaring omdat je super dicht op het publiek zit. Je maakt dus op een hele andere manier contact dan dat je dat in een "normale" theaterzaal zou doen! Heel gaaf!2e jaar HKU
En natuurlijk ging ook ik na de heerlijke zomer weer gewoon naar school! Het 2e jaar van mijn opleiding ging van start. Ik zou liegen als alles van een leien dakje verliep... Want pfoe het tweede jaar is best pittig! De roosters zijn behoorlijk vol en de projecten vragen best veel van je. Maarja, juist van dat soort projecten/ periodes leer je natuurlijk het meest! En leren, dat doe ik op het moment zeker! Hoe je een moeizaam proces overleefd of hoe je een groep pubers les moet geven die drama onzin vinden! Vooral dat laatste was een super gave ervaring! Een week les geven aan 14 jarigen, die verplicht een weekje theaterles moeten volgen! Van te voren dacht ik oprecht dat ik dat niet zou overleven, maar uiteindelijk vond ik het project fantastisch! Samen met een klasgenoot hebben we de leerlingen helemaal om gekregen, super gaaf! Of ik dit later als werk nog een keer zou doen? Liever niet, maar zeg nooit nooit. En voor ik aan dit drukke, zware, leerzame 2e jaar begon, had ik nooit gedacht dat te zeggen!

En nu??
Nou goed genoeg sentimenteel gesnotter! Hoe nu verder mevrouw Maki...
Ohja, juist! Goed dat je het vraagt! Wat je vanaf nu van deze super fantastische hilarische vermakelijke blog kan verwachten zijn zoals je die kent: De tips, reviews, gekke verhalen en feitjes! Die blijven zoals voorheen! Wat nieuw is is dat ik meer gedichtjes en columnpjes wil gaan maken! 

So that's the story so far! auf wieder schnitzel! Tot het volgende bericht!!!

post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten