10 januari 2015

Ergernis | De musical awards

Het lijkt al weer eeuwen geleden, maar ik moet gewoon na lang dubben en relativeren, toch gewoon nog even wat kwijt... En ja dat gaat over: De musical awards!Euhm, waar kende ik het openingsnummer ook al weer van?
Oké, het begon met het voorfilmpje dat Frits Sissing heel musicalland belt dat het weer zover is, dat de musical awards weer terug zijn in Nederland. Nou hartstikke leuk, lekker fout, lekker kneuterig Hollands, oke dit kan wat worden. Vervolgens lijkt Jamai de nieuwe host te worden, met zijn opening. Nha die kan best door voor onze Neil Patrick Harris, hij kent z'n liedjes blijkbaar erg goed... (Tja ik snap niet zo goed waarom we zelf geen liedjes kunnen schrijven, maar goeddd) Als we dan perse de opening moeten jatten van onze grote broer Amerika en je vrolijk zingt dat alles groter groter moet, waarom dan een karige award show (oke, de enveloppen met de uitslagen waren huge, maar dat was het dan ook)... Houdt dan een echt kritische serenade over dat we in een musical rock bottom zitten... maar goed dat is mijn mening. En ik moet toegeven dat Jamai het wel echt goed deed.

Maar dan het volgende punt, laat hem dan ook de show hosten... Nee hoor, dan krijgen we Frits Sissing weer. No offense, maar ik begrijp tot op heden niet wat hij met musical te maken heeft, dan vind ik Jamai best een behoorlijke keus.

Enig puntje van licht
Oke, ik moet ook toegeven dat er best aardige stukjes tussen zaten. De iets te gestagede grapjes, werden goed opgepakt door iedereen en een aantal show previews, Billy Elliot en Heerlijk duurt het langst etc, waren leuk om te zien.

Goh, wie zou 'de beste vrouwelijke hoofdrol' krijgen?
Maar dan mijn grootste frustratie: de prijzen. Naast het feit dat er vrij weinig keus was, omdat er op het moment gewoon weinig aanbod is. (We zitten dan ook midden in het seizoen, dus die keus om het in januari te houden ipv juni snap ik ook niet). Maar de prijzen die dan worden uitgereikt zijn dan niet echt meer verrassend. En het ergste: de beste vrouwelijk hoofdrol. En naar wie gaat deze prijs... Simone Kleinsma... Echt ik ben gek op Simone, maar in mij optiek is zo'n prijs bedoelt voor een bijzondere prestatie. En ik vind niet dat Simone zichzelf overstijgt met haar rol in Moeder ik wil bij de revue. Dus waar zijn deze prijzen dan nog voor. En straks helemaal. Nu er nog maar één grote aanbieder is. Worden het nu interne verkiezingen? Stage Entertainment of euhhh Stage Entertainment...?

Beter af zonder?
Misschien dat we beter af waren zonder. Voor mij wordt het nu meer lekker musical awards kijken zoals we het Songfestival kijken. Tv kijken met vrienden om lekker een uurtje te zeiken. Dat lijkt me niet de bedoeling. En dat is voor mij echt niet altijd het geval geweest.

Dus musical awards, kom maar weer terug als er daadwerkelijk weer iets te winnen valt.

post signature

7 opmerkingen:

 1. Ik ben het zo met je eens, dankjewel voor het delen. Het grootste ding vond ik inderdaad ook Simone Kleinsma, ze is goed maar deze prijs voor MIWBDR vond ik het niet eerlijk, maar hey blijkbaar denkt de jury er anders over. Frits Sissing die elke keer weer opduikt begrijp ik ook niet helemaal. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht, maar dat ligt lijkbaar aan mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsjaa! Ze was er zelf duidelijk ook enorm blij mee, dus misschien heeft toch nog steeds veel betekenis voor een acteur om te winnen. Wie weet. Ik had 'm aan Celinde Schoenmaker gegeven. (Of Pia voor haar hele oeuvre). Maarja!

   Verwijderen
 2. Ik vond het juist super leuk. Heb het mijn vriendinnen ook meteen aangeraden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn! Ook dat is helemaal oké! Ik ben blij dat er nog mensen zijn die het wel leuk vinden!

   Verwijderen
 3. Ik ben het niet met je eens over de opening. Wij spelen tegenwoordig nog maar heel weinig originele Nederlandse dingen. Alles wordt overgenomen vanuit Amerika, dus waarom dit niet? Daarbij deed Jamai het zo fantastisch dat ik iedereen alles vergeef.
  Met de prijzen ben ik het wel compleet eens. Het is niet voor niks dat Billy Elliot en MIWBDR de grootste prijzen krijgen. Die draaien nog en daar kun je dus nu nog bezoekers voor trekken en reclame voor maken. Begrijpelijk, maar jammer. Inderdaad niet meer echt eerlijk met een Songfestival gehalte.
  Maar sowieso weet ik niet of DE musicalfusie wel zo heel veel goeds gaat betekenen voor Musicalland.
  Hoe dan ook vond ik het wel weer heel leuk om te zien en zou ik het niet willen missen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik ben ook behoorlijk huiverig over die hele fusie! Maar goed de tijd zal het leren! Haha ja ik heb ondanks mijn kritiek ook nog wel genoten om te kijken, maar op een andere manier dan hoe ik er vroeger naar keek. En dat vind ik jammer. Ik krijg de laatste paar jaar het gevoel dat we het hoogte punt hebben gehad en dat doet zeer! Laten we dan maar hopen, dat de speech van William Spaaij uitkomt en dat er ondanks de fusie ruimte blijft voor een divers en hoog niveau aan voorstellingen zowel groot als klein! We blijven hopen!

   Liefss

   Verwijderen
 4. I haven't watched/heard of these at all! MY BAD. I usually complain when I watch tv anyway. >.> I'm hopeless! I like movies/tv shows best if I'm sitting down to watch something.
  Thanks for stopping by @ Paper Fury!

  BeantwoordenVerwijderen