27 januari 2015

Column | Opstaan tijdens een voorstelling

Ken je dat? Dat je naar een voorstelling gaat, je zit in de zaal, de voorstelling is pak hem beet een uur bezig en je krijgt een verschrikkelijke drang om op te staan.

Niet om weg te lopen of zoiets, maar gewoon op te staan. Eventueel het podium op lopen om mee te doen, of spontaan iets roepen. Schreeuwen het liefst. Ik zou het nooit doen (met dit soort dingen ben ik veel te schijterig) maar stel dat. Ik heb inmiddels vele senario's bedacht, stel dat.

1) Het is muisstil in de zaal en ik schreeuw keihard iets wat er gaat gebeuren. "Hamlet, sukkel, hij heeft je vader vermoord, er zit gif in die beker, je vriendin pleegt zo zelfmoord en iedereen gaat straks DOOD."
2) Er wordt een of ander ultimatum gesteld tussen twee personages en in de tijd dat het personage heel ingeleefd twijfelt over zijn antwoord, schreeuw ik keihard: NEE
3) Ik zit bij een musical en net voordat de prachtige hoofdrolspeelster haar dramatische ballad inzet, zing ik keihard de eerste zin.
4) Opstaan en het podium op lopen en gewoon gaan staan. (Deze lijkt mij nog het aller aller leukst :) )
5) Opstaan, het podium op lopen en gewoon mee gaan spelen als of het erbij hoort.
6) Spontaan, ergens waar het totaal ongepast is, opspringen en luid applaudisseren.
7) Complete stilte, er is net iemand dramatisch aan zijn eind gekomen. En ik laat een keiharde ongegeneerde boer (Ielll, gross)

En ga zo maar door. Ik ben zo benieuwd hoe het publiek en vooral hoe acteurs daar op zouden reageren. Ik zou zo graag ooit in m'n leven een van die dingen een keer gewoon doen. Lijkt me hilarisch! Maar aangezien ik een net opgevoed meisje ben en heel goed de theatercodes ken, zal ik dat heus nooit doen.

Jammer dat ik dat nooit heb gedaan als kind (dan vergeef je het kinderen nog en worden alleen de ouders aangekeken) Ik kan iig altijd er over nablijven denken tijdens voorstellingen. En wie weet als het erg saai is dat ik het er nog een keer uitfloep ook.

post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten