6 december 2014

Filmtips december | what to watch?!

Daar is ie weer!! Het maandelijkse film overzicht! Ter inspiratie als je weer eens een avondje bios plant, maar geen idee hebt naar welke film je moet gaan! Hier 5 tips van december! Vijf films die je in deze koude december maand gezien moet hebben!!

Dus hier de filmtips van december!!

 
4 december: Gooische Vrouwen 2

Cast: Linda de Mol | Tjitske Reidinga | Susan Visser | Lies Visschedijk | Peter Paul Muller | Leopold Witte

Genre: Komedie | Drama | Romantiek

Synopsis: Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. De wereld van Cheryl stort in als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: hoe moet ze deze klap nu weer te boven komen? Anouk, ook ongelukkig in de liefde, klampt zich vast aan een ongezonde relatie (en aan een ongezond eetpatroon). Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Verwachtingen: Ja er zijn veel kritieken op deze (en soortgenoten) films. Maar je kunt zeggen wat je wilt, maar deze film had al een gouden status voor dat hij in première ging! En jup ik geef toe, ik ben gek op Gooische Vrouwen. Ik vond deel 1 al fantastisch en deze schijnt nog leuker te zijn! Kom maar op met een paar uurtjes heerlijk hysterisch vermaak!

Trailer: 
4 december: The Riot Club
Cast: Natalie Dormer | Sam Claflin | Holly Grainger | Jessica Brown Findlay

Genre: Drama | Thriller

Synopsis: Twee eerstejaars studenten van de Oxford University voegen zich bij de notoire Riot Club, waar reputaties gevormd of vernietigd worden.

Verwachtingen: Ondanks dat deze film niet helemaal past in de warme fuzzy december maand... Aan de andere kant biedt deze film misschien juist de nodige tegenkleur. Het lijkt me een hele spannende film! (In de zin van dreiging en opbouw in spanning tussen de personages). Ik vind sowieso het 'doordraaien' van mensen altijd bijzonder intrigerend. En het lijkt erop dat dit thema dik vertegenwoordigd wordt in deze film. 

Trailer: 
10 december: The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Cast: Lee Pace | Benedict Cumberbatch | Luke Evans | Evangeline Lilly | Cate Blanchett | Martin Freeman

Genre: Avontuur | Fantasy

Synopsis: Ondanks dat de dwergen hun koninkrijk hebben heroverd op de draak Smaug, hebben ze onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Lake Town. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap en eer hiervoor over. Ondanks pogingen van Bilbo om hem tot reden te brengen, wordt Bilbo gedwongen een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn ook andere en veel grotere gevaren. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orcs stuurt naar de Lonely Mountain. Als de duisternis nadert, moeten dwergen, elven en mensen besluiten zich te verenigen of zich te laten vernietigen. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en de levens van zijn vrienden tijdens de epische strijd van de vijf legers, waarin de toekomst van de Midden-aarde aan een zijden draadje hangt.

Verwachtingen: Je kunt zeggen: "Wat belachelijk idioot op commercie uitgedachte mafkezen dat ze een boekje van amper 100 pagina's uitrekken tot 3 films van elk 3 uur. Je kunt ook zeggen: "Wat een slimme mensen dat ze 3 awesome films weten te fabriceren met maar een iniminie boekje als bron. Jammer dat dit al de laatste is!" En ondanks dat ik het al dan niet geheel eens ben met mening nummer 1 ben ik vind ik het totaal niet erg en ben het daardoor ook eens met mening nummer 2! Ik kan niet wachten op deel 3! Ik vind het gewoon heerlijke films! Kom maar op met 4 5 6 en 7! (zolang ze wel goed en vernieuwend blijven natuurlijk!).

Trailer:  


 18 december: Love, Rosie

Cast: Sam Claflin | Lily Collins | Suki Waterhouse | Tamsin Egerton

Genre: Komedie | Romantiek

Synopsis: Alex en Rosie zijn beste vrienden. Op een dag raken ze van elkaar gescheiden wanneer eerstgenoemde met zijn familie van Dublin naar Boston verhuist. Hoewel hun hechte band intact blijft, is het natuurlijk maar de vraag of hun vriendschap de jaren en kilometers overleeft.

Verwachtingen: Van de schrijfster van P.S. I Love you... Kijk dan heb je mij al! Dit verhaal zal misschien niet net zo goed zijn, maar ik geef het zeker een kans! Als je zo mooi en slim in elkaar zittend een prachtig verhaal weet te fabriceren (Waar ik heel graag ooit een toneel/musical bewerking van wil maken) dan zitten er vast nog meer goede verhalen in dat brein.

Trailer: 
18 december: You're not you

Cast: Kevin Kline, Michael Burstin, Elie Wajeman, Maggie Smith

Genre: Komedie, Drama

Synopsis: Een beroemde pianiste krijgt op een dag te horen dat ze aan ALS lijdt. Daarom huurt ze een stuurloze en egocentrische studente in om haar bij te staan. Deze onconventionele verstandhouding blijkt voor beide dames op den duur een positieve ervaring te zijn.
Verwachtingen: Wacht ik ken dit verhaal... hoor ik 'Intouchables'...?!?! Jup klinkt erg hetzelfde... Wel één verschil wat deze film waarschijnlijk de andere draai geeft dan het Franse drama. En dat is dat deze mevrouw te horen krijgt dat ze ziek is, langzaam zieker wordt en uiteindelijk komt te overlijden. Dit in tegenstelling met de meneer in 'Intouchables' die verlamt is. Niet dat het een erger is dan het ander, maar het is qua verhaallijn degelijk anders en misschien nog wel interessanter.

Trailer: 


synopsissen van Filmtotaal.
Q: Naar welke films kijk jij het meeste uit in december??


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten