22 november 2014

Inspirerend | Mijn power vrouwen 1

Een kleine twee jaar geleden heb ik een grote collage gemaakt voor aan mijn muur. Hij hangt er nog steeds en hij is nog net zo inspirerend als toen ik hem in elkaar plakte. Ondanks dat ik nog wel 100 mensen, quotes en plaatjes ken die er bij zouden passen ben ik het nog steeds helemaal met mezelf eens. In deze post gaat het over een aantal power vrouwen die mij inspireren.Halina Reijn en Carice van Houten
Ik vond ze allebei altijd al top vrouwen en geweldige actrices. Sinds dat ze samen een boek hebben geschreven ben ik helemaal verkocht. Naast dat het misschien wel de beste vrouwelijke actrices van Nederland zijn hebben ze een flinke dosis zelfspot en heerlijke humor. Daarbij gaan ze volledig voor hun vak en werken ze daar keihard voor. 


Helena Bonham Carter
Wat een transformatie, telkens weer. Ondanks dat je mevrouw Bonham Carter in al haar creaties nog helemaal terug herkend, heeft ze telkens een totaal ander compleet vreemd karakter. Veel mensen vinden dit, eveneens bij haar (meestal) mannelijke tegenspeler Jonny Depp een trucje.. Ja ergens is dat het ook. Ze gaat van het ene hysterische kostuum naar de andere verknipte pruik. Maar binnen die groteske kostuums heeft ze wel telkens een compleet andere energie en manier van spelen. Als je haar rollen maast elkaar legt heeft ze zelfs telkens een compleet andere stem. Ja, ik ben fan van het trucje, en vind het eerlijk gezegd ook veel meer dan dat! Ja, het is anders dan het nette realistische spel, maar laten we eerlijk zijn mevrouw Bonham Carter heeft zich op het vlak van acteren op alle fronten wel bewezen.
 


Meryl Streep
Two times hallelujah voor deze godin! Ik heb deze vrouw werkelijk waar nog nooit betrapt op een slechte acteer prestatie! Ze is ontzettend veelzijdig, noem een speelstijl/filmgenre en zij heeft het gedaan! Van mamma mia tot ... En van ... Tot ... En alles geniaal! En als er een vrouw prachtig oud wordt, dan is het wel Merryl Streep.Edith Piaf
Ik weet niet zoveel van haar. Ik ken haar muziek, die ik echt prachtig vind, zoveel gevoel en passie. Ik heb de film gezien die ik super mooi en aangrijpend vind! En ben bij haar graf geweest, waar nog steeds kaarsjes branden en bloemen liggen (dat vind ik toch heel bijzonder voor iemand die al meer dan 50 jaar dood is). Ondanks dat ik dus niet heel veel van Piaf weet, vind ik haar toch een inspirerende en sterke vrouw, omdat ze altijd doorzette met wat ze wilde doen mede door een enorme dosis eigenwijsheid!.En dan zijn er nog 3 die er niet opstaan, maar er wel bij horen:

Pia Douwes en Simone Kleinsma
Ook over deze vrouwen kun je zeggen wat je wil, maar ze staan wel al bijna 25 jaar avond na avond op de bühne. Ze zijn zonder meer de grande dames van de Nederlandse musical en hebben mij als kind (en nu nog) enorm geïnspireerd! Niets meer dan lof voor deze vakvrouwen.Annie MG Schmidt
Ik wil later 'de nieuwe Annie MG Schmidt' genoemd worden! (met een vleugje Roald Dahl en natuurlijk een sausje MAKI ;) 
Hoe dan ook, ik zou graag kinderverhalen en toneelstukken en weet ik het wat schrijven en om dan met deze dame vergeleken te worden lijkt me een bijzonder compliment. 
Naast haar geweldige schrijftalent zou iedereen ook eens een oud interview met haar moeten kijken. Ze is zo pittig, adrem, sterk en geestig! Ze weet wat ze wil en niemand die daar wat tegen kan doen!


Q: Wie zijn jouw voorbeelden??

post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten