15 november 2014

Filmtips november | what to watch?!

Wanneer ben jij voor het laatst in de bios geweest? Kijk jij ook altijd die-hard de nieuwste trailers op imdb? Of kun je gewoon een goede film op z'n tijd wel waarderen?
Aangezien ik een grote filmfreak ben en het ontzettend leuk vind om films aantebevelen, heb ik bedacht hier een maandelijks item van te maken!

Dus hier de filmtips van november!!


13 november: Whiplash

Cast: Miles Teller, Melissa Benoist, J.K. Simmons, Paul Reiser

Genre: Drama, Muziek

Synopsis: Een veelbelovende jonge drummer komt binnen in een prestigieus conservatorium. Daar gaat hij in de leer bij een leraar die zijn leerlingen niet bepaald in de watten legt. Hij drilt zijn leerlingen alsof het militairen zijn, dit alles om het beste uit hun talent te halen.

Verwachtingen: Naar deze film kijk ik deze maand nog het meest uit! Het lijkt me, op een ander soort manier, een super heftige film. Ik ben heel benieuwd naar hoe de karakters zich naar elkaar verhouden. Of de leerling in opstand komt en of de leraar milder wordt. En natuurlijk of de jongen daadwerkelijk een onvoorstelbaar goede drummer wordt.

Trailer: 

13 november: Samba

Cast: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izïa Higelin

Genre: Komedie, Drama

Synopsis: Samba is een Senegalees, die al tien jaar in Frankrijk woont. Alice is een ambtenaar die last heeft van een burnout. Samba probeert op allerlei manieren een verblijfsvergunning te krijgen, en Alice doet vrijwilligerswerk voor een vereniging. Beiden willen uit hun moeilijke situatie komen, tot op een dag hun paden elkaar kruisen.

Verwachtingen: Na 'Intouchables' is Omar Sy helemaal in the picture. Dit keer in als illigaal Samba. De trailer schets wederom een mooie sfeer met wederom ook heel grappige situaties. Ik verwacht een sterk verhaal met her en der een leuke uitspatting. Ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar de coca cola reclame imitatie.

Trailer: 


19 november: The Hunger Games (Mockingjay part 1)

Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

Genre: Avontuur, Sci-Fi

Synopsis: Katniss heeft het onmogelijke gedaan. Ze heeft voor de tweede keer de Hongerspelen overleefd. Maar er is geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want één ding is heel duidelijk geworden na de Quarter Quell: het is oorlog.

Verwachtingen: Lover or hater, je kunt niet meer om The Hunger Games heen. Na het frustrerende open einde van deel 2 kunnen we niet wachten hoe het verdergaat met onze Spotgaai Katniss. (Gelukkig heb ik het boek al gelezen, anders kon ik het wachten niet aan). Toch verwacht ik wel een tussen film... Aangezien het 'laten we het laatste deel in tweeën hakken' zo'n succes is sinds Harry Potter, zal deze film hoogstwaarschijnlijk een opmaat zijn naar part 2. Een troost, Mockingjay part 2 zal dan daarentegen weer dat klappende einde zijn waar we allemaal naar verlangen!

Trailer:  


20 november: White bird in a Blizzard

Cast: Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni, Shiloh Fernandez

Genre: Drama, Mystery, Thriller

Synopsis: De moeder van een bloedmooie tiener verdwijnt van de ene op de andere dag.

Verwachtingen: Shailene Woodley is helemaal in, evenals de darma/mysterie films. Eva Green heeft haar 'spookey' kant helemaal bewezen in de Netflix-origional 'Penny Dreadful'. Lijkt me een formule voor succes! De trailer ziet er super intens en spannend uit.

Trailer: 


27 november: My old Lady

Cast: Kevin Kline, Michael Burstin, Elie Wajeman, Maggie Smith

Genre: Komedie, Drama

Synopsis: De berooide New Yorkse schrijver Mathias Gold (Kline) erft van zijn vader een waardevol appartement in Parijs. Direct reist hij naar de Franse hoofdstad, met als doel het appartement te kunnen verkopen. Maar eenmaal daar komt Mathias erachter dat een oude dame, Mathilde (Smith) met haar dochter Chloé (Scott Thomas) in het appartement woont. De Franse wet schrijft voor dat het appartement pas verkocht mag worden als Mathilde overlijdt. En dit is niet de enige verrassing die Mathias te wachten staat, want hij leert al snel dat hij zijn vader eigenlijk helemaal niet gekend heeft.

Verwachtingen: Naast het feit dat Maggie Smith gewoon fantastisch is lijkt deze film mij een gewichtig drama. Mooie en aandoenlijke momenten afgewisseld met een laagje humor. Geen lachen gieren brullen, maar een brede glimlach op z'n tijd.

Trailer: 

Q: Welke films ga jij bekijken in november??

post signature

2 opmerkingen:

  1. Ik ga begin volgende week met mijn vriendin naar de film marathon van de Hunger Games, ben heel benieuwd :) Heb alleen deel 2 gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leukk!! Ik ga wrs ook volgende week! Kan niet wachten ;)

      Verwijderen