30 november 2014

10 tips | om naar SinterKerstenNieuw uit te kijken


Het wordt langzaam kouder en donkerder, het opstaan verloopt steeds moeizamer en de sleur begint er langzaam in te sluipen. Maar gelukkig zijn daar altijd de feestdagen! Wel 3 in één maand! Gek eigenlijk! En dan heb je ook nog van die stakkers die ook nog eens jarig zijn in de december maand. Niet zo gek dus dat we in het nieuwe jaar lekker depressief zijn met z'n allen! Maar om de feestvreugde nog even hoog te houden, denken we daar nog even niet bij na! Eerst december! Hier 10 dingen om naar uit te kijken tot sinterkerstennieuw.Lootjes
Een van de hoogte punten! Wie krijg je met lootjes trekken? Voor moet jij je de komende weken je hersens laten kraken voor een leuk cadeau, gedicht en lichtelijk beschamende surprise? En misschien nog spannender wie heeft jou?!?! Maak hier echt een momentje van! Verzin een leuke manier om de feestdagen in te wijden. Doe de lootjes in een hoge hoed, geef ze een aantal keren door, verstop ze en laat ze vinden... Of doe het gewoon eenvoudig via: https://www.lootjestrekken.nl/

Surprises
En dan?! Je hebt een lootje en je pakt het groots aan met surprises dit jaar! Wat super leuk!! Ik doe dat zelf helaas dit jaar niet, maar ik vind surprises ZO leuk!!! Maak er ook echt werk van! Maak het diegene lastig en bezorg ze rode oortjes. Een beetje plagen is gewoon leuk! Weet natuurlijk wel dat je het ook terug kunt verwachten! 
 "Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet..."

 Ben jij niet zo'n held met knutselen? Neem is een kijkje op deze sites: http://surprisemaken.picobit.nl/ 
Of kijk op pinterest voor inspiratie!

Dichten
Laat die diepzinnige poëet in je spreken! Nu is je kans om jouw rijmelarij van niveautje... te showen! Natuurlijk kun je sinterklaasgedichten kant en klaar op het internet vinden, maar dan maak je je er wel heel makkelijk van af! Dichten is echt niet zo moeilijk! Het geheim is om het gewoon te doen! Schrijf een paar kernwoorden op die het eerst bij je opkomen als je aan de desbetreffende persoon denkt. Verzin een begin zin en schrijven maar. Je moet geen Shakespeare willen zijn, clichés zijn ook in dit geval helemaal niet erg, het feit dat je zelf een gedicht maakt is al helemaal top! Een indringend verzoek van mij, begin a.u.b. niet met: "De Sint zat eens te denken... NEE! Dat kan echt niet! Jij bent veel creatiever dan dat!

Cadeautips
Dit vind ik altijd verreweg het lastigste onderdeel! Wat ga je aan iemand geven! Oke, ik geef toe ik maak het mezelf altijd ook weer erg moeilijk, omdat ik persé origineel wil zijn en niet iets van iemands lijstje wil kopen, maar zelf iets wil verzinnen.... Maar daarover dus een tip die ik hanteer: als je niet meteen een geniaal idee hebt, waarbij je de glimlach op iemands gezicht al voor je kunt zien als het cadeau geeft... Koop dan iets van het lijstje!!! Herinner jij je nog van die momenten op je verjaardag etc vroeger, dan was je al weken lang bezig met het samenstellen van het perfecte verlanglijstje en dan kwam die ene oom aan met een boek... No go dus!

Aftel (advent) kalender
Leuk voor kinderen, maar voor mij bijvoorbeeld ook nog steeds fantastisch (maar Marit jij bent toch ook een half kind?! Ja I know, shut up! ;) )
Maak of koop een leuke aftel kalender! Ik had er vroeger altijd een waar je iedere dag een deurtje open mocht maken en dan een chocolaatje vond. Maar je kunt er zelf ook een in elkaar flansen en dat hoeft niet eens zoveel werk te zijn.
 
  Secret Santa
Wil je eens een keer een variatie op het hele standaard gedoe?! Doe de Amerikanen na! Het werkt ongeveer zo:
- Je trekt nog steeds lootjes, zodat iedereen iemand heeft.
- Je verzorgt ong. 4 kleine cadeautjes en één grote.
- De kleine cadeautjes geef je stiekem met eventuele hint aan jouw persoontje. Door bijvoorbeeld ongezien een cadeautje in iemands tas te frommelen of op verschillende manieren te laten bezorgen.
- Het laatste cadeau en gedicht krijg je net als altijd op de avond zelf.

Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me super leuk en spannend om te doen en te krijgen! Een soort mini 'wie is de mol!' 

Ter inspiratie zou je 'the perks of being a wallflower' kunnen kijken. Naast het feit dat het een awesome film en boek is doen ze daar dit spel voor kerst! Erg leuk!! 

Spelletjes 
En dan is het zover! Je gaat SinterKerstenNieuw vieren! Het wordt sowieso super gezellig met al je vrienden en familie! Iedereen begraaft voor één dagje zijn strijdbijlen en zeurderig karakter en is voor even lekker gezellig samen! Dus om deze dag optimaal te benutten en de familie- vriendschapsbanden nog even te versterken organiseer je een XXXXX aan spelletjes. Monopoly, Party & Co of weerwolven, het maakt niet eens uit wat het is, als jullie er maar plezier aan hebben.

Tip: Wat ik altijd met mijn familie speelde is een soort van 30 seconds. Iedereen schrijft op 3 tot 5 briefjes een bekende persoonlijkheid of een voorwerp. Deze briefjes gaan allemaal in een grote kom.
Ronde 1) Ieder groepje krijgt steeds 1 minuut om zoveel mogelijk briefjes te raden naar aanleiding van de beschrijving van één van de groepsleden te maken. Geen hoofdletters of delen uit het woord gebruiken (dit onderdeel is het zelfde als bij 'Ik houd van Holland.'
Ronde 2) Als alle briefjes zijn geraden tel je de score en gaan ze allemaal weer terug in de kom. Bij ronde 2 krijgen de teams weer 1 minuut om te raden, maar nu mag één van de groepsleden alleen maar uitbeelden en geen geluid gebruiken.
Ronde 3) als alle briefjes zijn geraden tel je de score en gaan ze weer allemaal terug in de pan. De laatste ronde krijg je 1 minuut om te raden wat er op de briefjes staat. Maar nu mag één van de groepsleden die de beurt heeft maar 1 woord zeggen. De overige groepsleden mogen 3 keer raden wat er op het briefje staat.


Versieringen

Lekker eten
Oliebollen, chocola, snoepjes, taartjes, pepernoten, speculaas ga zo maar door ga zo maar door... Je voelt in de maand december letterlijk hoe de calorieën zich ergens aan je lijf bevestigen. Al dat vet, huilend in januari op de weegschaal en dan tot het voorjaar vol spijt als straf extreem hongerlijden tot de zomer... Oké ik heb daar eerlijk gezegd nooit zo veel last van. Ik vind het gewoon te leuk, lekker en gezellig dus ik ga gewoon lekker genieten van al dat lekkers! Yummm

Leuk (familie) uitje
Om de feestdagen helemaal ten top af te sluiten: plan een leuk familie/gezin/vrienden uitje. Maakt niet uit wat! Actief, ontspannend, vermakelijk... Verzamel al de kerstbonussen van iedereen, zoek een leuke activiteit en gaan met die banaan!

 


Q: Waar kijk jij het meeste naar uit tijdens de feestdagen?

Foto's van pinterest

post signature

2 opmerkingen:

  1. Jaaaa, ik kijk echt uit naar de feestdagen :) En met nieuwjaar zit ik in Stockholm, helemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen