19 oktober 2014

Lazy sunday | 10 tips voor een optimaal chill dagje


Af en toe heb je gewoon zo'n dagje nodig! Zo heerlijk bankhang bedluier dagje, waar niks hoeft en niemand je stoort. Een dag dat je even niet hoeft te denken aan alles wat je moet doen in je drukke leven. Dus prik een dag in je herfstvakantie en ga voor een dagje niks! Hier 10 tips om dit zo optimaal mogelijk te doen...1. Een lekkere pyjama
Comfy clothes, i love them! Een heerlijke zachte onesie, flanellen pyjama of oversized jogging pak. Met zo'n chill outfitje voel ik me meteen lekker warm en fluffy en dat is toch het gevoel wat je met zo'n dag wilt bereiken.

2. Gewenst gezelschap
Ook heel belangrijk! Wanneer voel jij je het chillst? Met je kat, je vriendje, je beste vriendin of gewoon een lekker in je uppie met een grote teddybeer die je stiekem onder je bed verstopt (ik spreek écht niet uit ervaring in de knuffel kwestie... echt niet).
Kies je gezelschap voor jouw chill dagje, jij moet je natuurlijk lekker voelen!


 
3. Fix een ontbijtje op bed
Om letterlijk wakker te worden door de geur van warme croissantjes en koffie ben je genoodzaakt een ontbijtje op bed te fixen! Kijk je huisgenoot, moeder, vriendje, buurvrouw heel lief aan en vraag of ze dit voor jou willen doen! Natuurlijk beloof jij dat je dat ook voor hun zal doen als zij behoefte hebben aan zo'n dagje niks!

4. Stapel films/ Netflix
Zonder meer het belangrijkste element! Op zo'n dag kies ik meestal voor een stapel nostalgische Disney's of natuurlijk voor vriend Potter!! Een goede serie is natuurlijk ook niet vervelend. alleen heb je dan natuurlijk het gevaar dat je nog dagen verder kunt en nooit meer van die bank afkomt... Maar goed als je dat aan kunt neem een acoumt op netflix of ga livestreamen! Ik zou beginnen met Pretty little liars, Smash, Under the dome of Girls!


 5. Online shoppen
Ook heerlijk voor zo'n dagje: shoppen achter je pc! Toch maar even dat ene truitje kopen bij de h&m die eigenlijk iets te duur was of bol.com leeg plunderen! Het is natuurlijk ontzettend fout, zo materialistisch hamsteren, maar zo af en toe stiekem geeft het je toch best een lekker gevoel!

6. Proviand
Naast dat lekkere ontbijtje moet je natuurlijk ergens een verstopte voorraad chocola, koekjes of snoepjes kunnen snaaien. Leg ergens in de buurt (niet binnen handbereik anders is het meteen op) wat lekkers neer en plant een grote thermoskan met thee en een awesome mok! Zo kom je je dag wel door!7. Niets moet en don't worry
Dat is zo fijn aan jouw chill dagje: niets hoeft, alles mag! Je hoeft niet naar buiten, hoeft je niet mooi op te maken en aan te kleden je kunt gewoon lekker met een coupe catastrofe op de bank zitten zonder dat iemand daar wat van vind! Geniet van je rust! Al je huiswerk, klusjes en worries zijn voor morgen!

8. Goed (luister) boek
Ja, ik ga maar weer eens voor mr Potter deze herfstvakantie! Lekker lezen, ik vind het zo ontspannend! Mocht je nou niet zo'n boekenwurm zijn probeer dan eens een luister boek! Zo ben ik vroeger de laatste 2 Potters doorgekomen. Mijn ouders lazen mij eerst altijd voor maar de laatste 2 delen kreeg ik op luister cd! Super chill, leuk en ontspannend!


 
9. Neem een bad 
Om je chill dagje af te sluiten is natuurlijk niks lekkerder dan een warm bad! (en let's face it na zo'n dag stink je gewoon van het niks doen in je pyjama die je al een week draagt). Lekker schrompelen met een bruistablet of zeepje dus en op de achtergrond jouw favoriete muziek! Lovely!!!

10. Turn the fucking phone off!!
En als laatste, smijt die iphone in een kastje en draai de deur op slot! Zet hem uit, op stil, laat hem per ongeluk ergens liggen. I don't care, maar laat jouw chill dagje niet verpesten door dat vreselijke getril van whatsapp. Je collega's/klasgenoten/vrienden kunnen heus een dagje zonder jou en als er echt iets ergs is dan bellen ze maar naar de thuistelefoon of zo iets! Vandaag is jouw chill dagje, dus jij zult chillen ook! Morgen ben je er gewoon weer...

Dus ajuu ik ga me lekker installeren met en dekentje op de bank!


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten