23 oktober 2014

Inspirerend | Doen is de beste manier van denken

Op facebook kwam ik dit filmpje tegen en vond het super inspirerend. Het is een filmpje van een initiatief genaamd de kracht fabriek. Wat dit initiatief precies inhoudt is me niet helemaal duidelijk. Ik begrijp van de site dat het een organisatie is die bijeenkomsten organiseert voor werkwillenden om elkaar te inspireren en verder te helpen. Maar hier gaat het nu even over het filmpje.Wat ik voornamelijk uit het filmpje haal is dat deze 2 heren vinden dat we in een maatschappij leven die mensen in hokjes duwt (eens). Dat hierdoor mensen hun creativiteit niet meer kunnen uiten, omdat de omgeving hun niet stimuleert (half eens). Dat een sleur creativiteit dood (eens). Dat wij als mensen daartegenin moeten gaan door meer te doen ipv denken (eens). En dat je vooral veel moet falen om te leren en een zo beter mens wordt, out of the comfort zone dus  (helemaal eens)...

Maar is dat zo? Worden wij als mensen zo gevormd in deze maatschappij? Ik bedoel, ik leef ook in deze maatschappij. Ik ben ook zo opgegroeid in een bepaald schoolregime (ik geef toe; hier had ik dan ook moeite mee), maar ik ben uiteindelijk ook wie ik wil zijn (of althans goed op weg). En daarbij beschouw ik mijzelf toch als een redelijk creatief en vrij persoon.

Nou ben ik bijvoorbeeld wel altijd gestimuleerd door mijn ouders om te doen wat mij gelukkig maakt. Dus ja, als die omgeving je naast school ook niet stimuleert dan begrijp ik dat het moeilijk is. Maar onmogelijk... Nee.

Natuurlijk is de boodschap van dit filmpje ook niet dat het onmogelijk is om een creatief persoon te worden. Ik interpreteer het meer als een stimulerend idee van: Hé, durf fouten te maken en buiten de lijntjes te gaan. En daarin ben ik het 100 procent eens. Ik ben natuurlijk ook als de dood dat ik later een 'saai' baantje moet omdat ik geen werk kan krijgen. Maar ik ben in ieder geval al heel blij dat ik het in ieder geval ga proberen en niet voor de makkelijke weg kies. Ook al zou dat misschien moeilijk worden, ik DOE in ieder geval wat veel mensen niet durven.

post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten