26 oktober 2014

10 tips | Try before you die

Iedereen heeft er wel een: een bucketlist, try before you die of een pinkie-swear met een beste vriend. Je hebt er zelfs een website voor waar je een bucketlist bij kunt houden: http://bucketlist.org/ Mocht je je lijst nou willen uitbreiden of wat inspiratie willen opdoen, dan heb ik hier een lijstje voor je met 10 try-before-you-die's die mij echt fantastisch lijken!!

Demonstreren
Mee lopen in een vriendelijk doch passievolle demonstratie. Lijkt mij echt te gek voor een goed doel of tegen een idiote bezuiniging van de regering. Mijn oma ging vroeger demonstreren en ik weet zeker dat ik in die tijd ook op de baricade's had gestaan!
Hier een link naar nieuws over demonstraties: http://www.nu.nl/tag/demonstraties/
Hier een link met een agenda voor acties in NL: http://www.aktieagenda.nl/

Slapen in de ikea
Dit lijkt mij echt geniaal!! Het is misschien wat extreem, dus ook een mildere variant: In pyjama naar ikea. Lekker alle bedden uittesten, springen op de bedden, een slaapfeestje, kussen gevecht; ik zie het helemaal voor me. Niet dat ik deze ooit zou proberen (daar ben ik een te grote schijthert voor), maar voor de durfal... ;)

Luchtballonvaart
Dit lijkt me echt prachtig met je lief in een luchtballon. Super romantisch met een zonsondergang en een warme avond lucht. Jullie twee opstijgend tot een hoogte waar alle andere levende wezens zijn verkleind tot mieren. Je zweeft, je vliegt, you're freeee!! Oké hopeloze romanticus, maar het lijkt me series een hele toffe ervaring!
Hier een link: http://www.luchtballonvaart.com/Een record breken
"En het record voor ondersteboven snotjes eten op een stuiterend klimrek omringt door een vuurzee en een haai die in de bak met water dreigend onder haar zwemt staat op naam van MAKI"
Naast een tof, mallotig of super stoer record voor in het 'guinness book of  world records' kun je natuurlijk ook voor jezelf een record breken. Zo wil ik ooit alle Harry Potters achter elkaar kijken zonder in slaap te vallen. Ooit gaat het me lukken!!!!

Stiekem in een leeg theater op een podium staan
De mooiste scènes in films en glee! Iemand die alleen op een podium zijn hart staat te luchten in een hysterisch lied. De sfeer die dan in zo'n lege zaal hangt is onbeschrijfelijk. Ik heb dit natuurlijk meerdere malen stiekem gedaan voor ik moest spelen in een theater, maar vaak was ik dan niet alleen (dus kon ik niet hysterisch zingen) of was het in een heel klein theater. En ja, als je het doet moet je het goed doen, dus ik wil dat dan een keer zo doen als Kurt en Rachel hier doen:
Tattoo
Gigantisch cliché, maar toch ook eentje die niet mag ontbreken. Ik wil al heel lang een tattoo en heb zelfs al eens in een winkel gestaan met een ontwerp, toch moest ik er nog over nadenken. Ik wil toch nog even wachten en twijfel nog steeds wat ik écht wil. Een vogel, een veer, een tekst. Er zijn ook zoveel super toffe ideeën.

 Mijn ontwerp getekend door mijn vader!


Step in a random ... train or plane
Als ik klaar ben met school wil ook heel graag een soort wereldreis doen, maar dan net even anders. Dit lijkt me dan ook fantastisch: een een random vliegtuig stappen en dan kijken waar je uitkomt. Of in een random trein, om niet helemaal aan de andere kant van de wereld te belanden. Gewoon je reis laten afhangen van het toeval.

Van iets hoogs afspringen
En dan natuurlijk niet in een zelfmoord manier, maar iets als bungee jumpen, skydiven, parachute springen, deltavliegen etc etc. Er zijn super veel variaties met verschillende gevaarlijkheids gehaltes. Wij mensen houden denk ik gewoon van over het randje gaan en dan... Vallen, storten, dalen...
Link: http://www.bungeejumpen.com/bungeejumpen-nederland.html

Larping 
Misschien voor sommige mensen wat vreemd, maar het lijkt me toch wel een toffe ervaring. Ergens in een bos ver weg van de bewoonde buitenwereld een lekker verkleedfeest. Je moet er maar van houden. Maar... Dan moet je het toch eerst proberen voor je kunt zeggen of je het wat vind! Ik denk dat ik zou gaan voor een elfje... Of nee een mini troll... Of een soort minion... Of eindelijk eens echt een prinses!
Link: http://larpen.nl/


Op uitbundige manier iemand de liefde verklaren
Misschien nog wel de leukste en engste van de tien! Maar als je dan eindelijk iemand hebt gevonden van wie je écht houd, dan moet je dat laten weten toch? Dus, schrijf een brief aan 'All you need is love,' schreeuw het letterlijk van de daken, organiseer een flashmob, maak een speurtocht met aan het eind jij die oprecht vertelt hoe lief hij/zij is... Show the loveeee :D


Foto's van pinterest
Q: Wat staat er op jouw try before you die list?


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten