27 september 2014

Filmtips oktober - what to watch?!


Wanneer ben jij voor het laatst in de bios geweest? Kijk jij ook altijd die-hard de nieuwste trailers op imdb? Of kun je gewoon een goede film op z'n tijd wel waarderen?
Aangezien ik een grote filmfreak ben en het ontzettend leuk vind om films aantebevelen, heb ik bedacht hier een maandelijks item van te maken!

Dus hier de filmtips van oktober!!


1 oktober: Boxtrolls

Cast: Ben Kingsley, Jared Harris, Nick Frost, Elle Fanning

Genre: Animatie, Avontuur, Komedie, Familiefilm, Fantasy

Synopsis: Deze animatiefilm, gebaseerd op het boek 'Here Be Monsters' van Alan Snow en van regieduo Anthony Stacchi (Open Season) en Graham Annable (story artist, ParaNorman), speelt zich af in Cheesebridge, een Victoriaans dorpje waarvan de inwoners geobsedeerd zijn door rijkdom, klasse en stinkkazen. Onder de straten van het dorp leven de Boxtrolls, vieze monsters die 's nachts uit het riool komen, en de kinderen en kazen van de bewoners stelen. Althans dat is de legende waarin ze geloven. In werkelijkheid zijn de trollen juist hele lieve wezens en hebben ze zelfs het menselijke weesjongetje Eggs (Hempstead-Wright) opgevoed. Als de trollen worden aangevallen door een insectenverdelger (Kingsley) is het aan Eggs en Winnie (Fanning) om de twee werelden samen te brengen en een oorlog te voorkomen.

Verwachtingen: Toen ik de trailer voor de eerste keer zag op imdb klikte ik hem vrij snel weg, maar toen ik later de synopsis las en een andere trailer zag was ik verkocht. Het deed me een beetje denken aan Tim Burton's 'Corps Bride.' Een schattig avontuur met vreemde wezens en prachtige stop-motion animatie voor het hele gezin! Ik ga kijken.

Trailer:

2 oktober: Gone girl

Cast: Rosamund Pike, Ben Affleck, Missi Pyle, Neil Patrick Harris

Genre: Drama, Mystery, Thriller

Synopsis: Als de vrouw van Nick Dunne spoorloos verdwijnt, probeert hij erachter te komen wat er precies aan de hand is. Een complicerende factor is dat hijzelf beschuldigd wordt van haar verdwijning.

Verwachting: Het lijkt me een waanzinnig spannende film. Met een subtiel plot dat goed in elkaar zit en prima acteurs. Mijn verwachtingen zijn eigenlijk heel hoog, dus ik hoop wel dat ze waargemaakt worden, maar ik denk dat dat helemaal goed zit. Ik verwacht een mooi complot waar je uiteindelijk niet meer weet wie nou goed of fout is.

Trailer:


2 oktober: Annabelle


Cast: Annabelle Wallis, Alfre Woodard, Eric Ladin, Tony Amendola

Genre: Horror

Synopsis: Spin-off van 'The Conjuring', handelt over de oorsprong van de moordlustige pop Annabelle. Een jong stel vult de collectie speelgoed in de toekomstige babykamer aan met een vintage pop genaamd Annabelle. Niet lang daarna gebeuren er angstaanjagende dingen in het huis.

Verwachting: Oké ik houd van slechte horror, het is een van mijn vele guilty pleasures. Aangezien ik 'The Conjuring' dan nog een van de beter en engere (en dat is een goed teken want ik vind films nooit eng) vond, verwacht ik nog best wat van deze spin-off. De trailer voorspelt helaas niet veel goed, maar wie weet. Ik geef Annabelle het voordeel van de twijfel.

Trailer:


9 oktober: Dracula Untold

Cast: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper

Genre: Actie, Drama, Fantasy, Horror, Oorlog

Synopsis: Dracula: Year Zero wordt een oorsprongsverhaal en negeert de Bram Stoker roman compleet. Het verhaal volgt Vlad the Impaler, de legendarische Roemeense heerser die er een gewoonte van maakte om zijn vijanden te spietsen. Uiteindelijk groet Vlad uit tot onze bekende bloedzuiger.

Verwachting: Grote veldslagen met een vleugje duister vampirisme. Het verhaal kan twee kanten opgaan of het zit goed in elkaar en is naast het fantastische beeld ook nog een mooi drama of het verhaal is wat flauw en men kijkt alleen voor het spektakel. Either way kan het prima werken, alleen zou optie 1 natuurlijk het meest ideaal zijn.

Trailer:


16 oktober: The judge

Cast: Robert Downey Jr., Vera Farmiga, Leighton Meester, Billy Bob Thornton, Dax Shepard, Vincent D'Onofrio

Genre: Drama

Synopsis: Hank Palmer is een beroemde advocaat die terugkeert naar zijn geboortestad om de begrafenis van zijn moeder bij te wonen. Zijn vader, de plaatselijke rechter, wordt verdacht van de moord op zijn vrouw. Ondanks het feit dat de twee van elkaar vervreemd zijn, gaat Hank toch op zoek naar de waarheid achter de moord op zijn moeder.

Verwachting: een prachtig tekstueel drama met topacteurs!!

Trailer:


Bron  synopsissen: FilmTotaal


Naar welke film kijk jij het meeste uit komende maand?post signature
4 opmerkingen:

 1. Boxtrolls willen we zeker zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het lijkt me zo schattig! Eindelijk weer een goede animatie!

   Verwijderen
 2. Ik ga zeker naar The Mazer Runner, die nu net uit is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem gister gezien!! Hij is heel gaaf! Beter dan het boek, de onlogische dingen die daar in zaten zijn nu veel helderder/interessanter! Zeker een aanrader!

   Verwijderen