21 september 2014

10 Tips | Vroeg opstaan
Zeven uur 's ochtends, het meest nare moment van de dag! Ik hoor een zacht zoemend geluidje, wat gekraak en vervolgens een lage mannenstem die zich voorstelt en het nieuws aankondigt. Vervolgens klinkt muziek (meestal vrolijk) en altijd die tune die telkens irritanter wordt: "SKYRADIOOOO." Jup de dag is weer begonnen. Ik geef mezelf altijd 10 minuten 'snooze time,' maar daarna moet ik er toch echt aan gaan geloven... Opstaan!! Zeker in de winter als het buiten koud is en je bedje zo heerlijk warm en veilig. Hier 10 tips om deze intens vervelende handeling iets dragelijker te maken...1. Koffie
Geen ochtend zonder koffie!! Ja, misschien een slechte gewoonte, maar het is zo lekker!!! Ook al is het alleen al het idee dat het helpt. De placebo van het wakker worden. Natuurlijk helpt cafeïne wel iets... Maar het idee, vind ik in ieder geval al heel fijn. Good morning Starbucks!!!

2. Warme handen op je ogen
Het klinkt misschien heel stom, maar mij helpt dit echt! Als ik 's ochtends in mijn bed lig en ik moet echt opstaan leg ik altijd even losjes mijn warme handen op mijn ogen. (Een beetje het komkommer idee...) Maar het helpt écht! Mijn ogen voelen minder moe en meer ontspannen. Probeer het eens zou ik zeggen!

Bron: We heart it

3. Een opstaan CD
Ik heb 2 jaar geleden zo'n cd gemaakt en gebruik hem nog steeds. In mijn geval is het verzamel cd met alle liedjes waar ik vrolijk van word. Maar misschien word jij wel heerlijk wakker met rustgevende natuurgeluiden of juist keiharde hardrock! Maak een cd of afspeellijst, zet de wekker and wake me up before I gogo!!!

4. Voorbereiding - Tas in gepakt
Dit is echt dé uitvinding van de eeuw! Moeders, waar we ze allemaal niet dankbaar voor moeten zijn. 'S avonds is het bloed irritant: "Heb je je tas al ingepakt?!" Maar de volgende ochtend is het een wijsheid waar je intens blij mee bent. Geen stress van boeken die je niet kunt vinden of i-phones die niet zijn opgeladen. Gewoon lekker wakker worden, tas op je rug gooien en gaan met die banaan!

5. Voorbereiding - Kleding klaar
Nog zoiets! Hier heb ik namelijk altijd de meeste stress! Wat moet ik aan!! Ik heb op de middelbare school wel eens vloekend op de grond gezeten op het randje van huilen omdat ik niet wist wat ik aan moest. (Dit was waarschijnlijk omdat ik voor een van de eerste keren ongesteld was, maarja dat wist ik toen nog niet...) Maar goed, dit dus ook om veel stress te voorkomen! En sinds ik dit doe ga ik ook nog eens beter/efficiënter gekleed naar school. Als zeg ik het zelf ;)


6. Neem een kat! ;)
Mocht je nou écht moeite hebben met opstaan, neem een kat!!! Sinds ik anderhalf jaar een geleden een kat heb die bij mij op de kamer slaapt word ik altijd liefelijk gewekt met zachte pootjes, spinnende geluidjes en harige kopjes! Oh nouja, lief... Wel met het zachte doch nadrukkelijke verzoek of ik mee naar benden wil om het bakje voer te vullen. Liefde gaat door de maag toch?!
7. Zorg voor een leuk ochtend ritueel
Dit vind ik altijd een heel fijn duwtje in de rug om op te staan. Als ik het eerste uur vrij heb kijk ik altijd een tv-serie. Ik merk dan ook dat ik op die dagen altijd veel makkelijker/sneller op sta! Verzin voor jezelf een ochtend ritueel. Een klein halfuurtje me-time, zoals even tv kijken of met de hond wandelen. En mocht je nou heel vroeg op moeten of weinig tijd, verzin iets kleins. Het hoeft maar vijf minuten te zijn. Het gaat natuurlijk om het idee.

8. Zet de wekker iets eerder
Om punt 7 een handje te helpen kan het slim zijn om de wekker iets eerder te zetten zodat je meer tijd hebt om dit te doen. Een ander voordeel van de wekker verzetten kan natuurlijk ook extra 'snooze time' zijn. Al is het alleen al het idee dat je langer kunt blijven liggen. Het is toch een fijnere manier van opstaan dan meteen je bed uit te moeten springen.

9. Ga vroeg naar bed
Heel voor de hand liggend, maar O zo moeilijk om uit te voeren. Mij lukt het in ieder geval nooit. Dan zeg ik tegen mezelf: "Oké, half 11 dan ga ik echt naar boven..." Dan wil ik opstaan en dan is er toch nog een interessante gast bij 'RTL-Late night.' Of er ontstaat toch nog een gezellig gesprek met vader lief... Tja het is moeilijk, maar als het dan een keer lukt ben ik mezelf de volgende dag altijd dankbaar!

10.  Denk aan de leuke dingen die je vandaag gaat doen
Heel belangrijk! Als je niks hebt om voor op te staan, dan heeft opstaan natuurlijk geen zin. Mocht je hier moeite mee hebben maak een lijstje, plak een post-it boven je bed, zeg het hardop of laat je helpen herinneren. 


post signature

4 opmerkingen:

 1. Ja punt 5 lukt mij dus nooit. Ook al leg ik kleding klaar, dan voel ik me er de volgende dag toch niet goed in en ga ik toch op zoek naar iets anders. En zo heb ik dus of kledingcrisis 's ochtends of zie ik eruit als een sloebie. It's okay.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! The beautiful struggels of life!! Misschien positief bekijken en daar een puntje 7 van maken? ;)

   Verwijderen
 2. Thanks voor de tip! Je schrijft echt heeel leuk, ik volg je!

  Liefs Isabel
  http://trendysabel.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat lief!! Wat een mooie rustige lay-out heb je! Mooie blog ;)

   Verwijderen