14 september 2014

10 kleine geluksmomentjes

Wat zijn er toch veel heerlijke momentjes om van te genieten op één dag! Als je een beetje positieve kijk op het leven hebt dan kun ze iedere dag aanwijzen. Van lekker eten tot lieve woordjes of dat éne moment dat er weer voor het eerst pepernoten in de winkel liggen of ontzettend de slappe lach krijgen met een goede vriend! Er zijn zoveel fantastisch mooie dingen! Hier een klein lijstje van 10 alle daagse geluksmomentjes!


1. Warme chocolademelk met slagroom en mini marshmallows
 Yummiee!! Een heerlijke traktatie! Vooral als je thuis komt na een lange dag school en er staan 2 van zulke heerlijk kopjes op je te wachten om samen met moederlief op te drinken! De geur van warme chocola, een toefje slagroom, wat kaneel en iniemienie marshmallows. Do I need to say more?
2. Een uur voor dat de wekker gaat wakker worden en dan realiseren dat je nog een uur mag slapen
Iedereen kent het gevoel. Het is winter, donker en koud. Je moet vroeg je bed uit, maar wordt wakker voordat je wekker gaat. Je kijkt geschrokken op je klok, bang dat je je verslapen hebt, maar je ziet dat je nog een uurtje kunt blijven liggen...
Je draait je heerlijk om en geniet nog even van je rust onder je heerlijk warme dekbedje.

3. Realiseren dat vanavond dat ene leuke programma op tv komt
Hier kan ik altijd heel blij van worden! "Maaaam wat gaan we vanavond eten?!" "Spaghetti" (nog zo'n geluksmomentje) "Maaahaam wat komt er vanavond op tv!?" "Het is maandag dus dan komt er Greys Anatomy en daarna Hollands Next Topmodel, weet je nog!"
Meer informatie heb je niet nodig om te weten dat je een top avond staat te wachten.

4. Schoenen kopen
Ik ben totaal geen materialist... Echt niet hoor... Echt...
Maar daar wordt je toch gewoon intens gelukkig van! Een vrouw heeft gewoon nooit genoeg schoenen! 

 5. Een kinder surprise ei
Okeee I'm totaly guitly! Maar kom op; iedereen herinnert zich toch nog het 'kinder surprise ei' van vroeger. Ik kreeg er altijd een als ik bij mij oma was! Ik weet precies waar ze in de kast lagen en kon op mijn weg naar oma toe al genieten van de heerlijks smaak van de zachte melkchocola! En soms als ik bij kassa van de supermarkt sta te wachten en ik zie ze daar in het rekje liggen voel ik het water weer in mijn mond! 6. Een hele fijne knuffel
Soms heb je dat gewoon even nodig. Na een kut-dag of als je je even niet oké voelt, kan een heerlijke warme knuffel zomaar eens het recept zijn!

7. In de trein zitten om iemand die je heel lang niet hebt gezien te bezoeken en nadenken hoe zijn of haar gezicht er ook al weer uitzag en fantaseren hoe jullie elkaar huilend weer in de armen vallen
Ik heb best wat vrienden die verspreid over het hele land wonen. Ik zie ze dan ook niet zo vaak, maar als ik ze zie kan ik daar super enthousiast van worden! Op weg naar het desbetreffende persoon zie ik dan ook al helemaal voor me hoe we na een innige omhelzing uitbundig bij kunnen kletsen en roddelen. (Ja dat moet natuurlijk ook gebeuren ;) ).

8. 'S avonds gedoucht en in pyjama op de bank tv kijken en weten dat je niks meer hoeft te doen die dag
Dit vind ik altijd zo fijn, na een drukke dag! Als ik op de bank kan zitten en ik weet dat mijn tas al is ingepakt, mijn brood gesmeerd en mijn kleren klaar gelegd. Ik kan dan heerlijk in de bank zakken en na mijn vaste tv-programma's zo mijn bed in rollen. Het leven kan zo simpel zijn!

9. Een compleet nieuwe ervaring
Ik denk dat dit een van de belangrijkste dingen is in het leven. Blijven vernieuwen, ervaren en doen. Een nieuwe plek bezoeken, voor het eerst pindakaas eten. (Dit was mijn nieuwe ervaring deze week, ik had nog nooit pindakaas gegeten, ik zag iemand op school met een pot in de rondte lopen en ik dacht JA vandaag is dé dag!!) Maar goed er zijn zoveel dingen die je voor het eerst kunt doen. Of iets wat je al heel vaak doet kun je natuurlijk ook op een compleet hervinden en eens compleet anders proberen. Blijf nieuwsgierig!!
10. Omringt zijn door vrienden/familie
Dit is misschien wel een van de mooiste realisatie momenten. Om je heen kijken en zo intens blij zijn met het moment waar je nu in leeft. Je ziet de gezichten van al je vrienden / familieleden en je bent echt samen op dat moment! Je wenst dat het nooit meer voor bij gaat! Zo'n moment heb ik een paar keer gehad en ze blijven me ook altijd bij! Ik hoop dat iedereen een keer dit gevoel ervaart!
Wat zijn jouw geluksmomentjes van vandaag?


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten