24 augustus 2014

10 awesome dingen van vroeger - Wat te doen op deze luie zondag?!

10 suggesties van vroegerWat te doen op deze luie zondag?! Buiten is het regenachtig, donker, grauw... Een perfecte dag om lekker te luieren en je te vervelen, of toch niet? Weet jij nog wat je vroeger altijd deed op zo'n dag? En nee dan bedoel ik niet 'met de barbies spelen,' denk aan je favoriete bezigheden van net even een aantal jaren later.

Hier zijn 10 suggesties uit te de oude doos om je niet te vervelen vandaag!! 

 1.  Rollercoaster Tycoon
Een van mijn favoriete spellen om af en toe weer tevoorschijn te toveren. Bouw achtbanen, houd de bezoekersaantallen bij en creëer een succesvol pretpark!! Haal hem van zolder of schaf hem voor een paar euro aan, installeer hem en voor je het weet is de dag al weer voorbij. Heerlijk verslavend computeren!


2. Tv series van vroeger 
Er zijn gewoon een aantal van die series van vroeger die heerlijk blijven om telkens weer helemaal van voren af aan te kijken. Friends is daar nou zo'n voorbeeld van. Met 10 seizoenen over het zestal vrienden kun je weer even voort. Waarschijnlijk ben je de helft al weer vergeten en heb je ook zat afleveringen überhaupt nog nooit gezien. Weet jij hoe Friends ooit begon? Een ander voorbeeld en mijn favoriete serie uit mijn kindertijd:  Charmed. Drie zussen die ontdekkend dat ze heksen zijn en allerlei avonturen beleven! I loved that show!!!3. Sims 2
Hoewel de Sims 4 over twee weken al uitkomt gaat er toch niks boven de Sims 2!! Het heeft nog net dat kneuterige animatie beeld, maar heeft toch zoveel mogelijkheden dat het leuk blijft. Wanneer heb jij voor het laatst gesimst?

4. Wii
Ik weet nog precies hoe over enthousiast ik was toen we een Wii kregen thuis!! Toen was het bijna onmogelijk om er aan een te komen! Ik was door het dolle toen mijn moeder het eindelijk voor elkaar had gekregen er eentje te scoren. Inmiddels staat hij alweer een tijdje onaangeraakt in de kast. Tijd dus om weer eens te Wii-sporten. Tennissen, bowlen en daarna uiteraard Mario Kart!!
5. Bordspel
Het is van alle tijden en zal waarschijnlijk (hopelijk) ook nooit verdwijnen: een ouderwets bordspel. Trommel wat vrienden of familieleden op en houd een spelletjes middag! Van Ganzenborden tot de Kolonisten van Catan. Mijn tips van de laatste tijd: Ticket to ride Europe. Hier moet je treintjes aanleggen naar aanleiding van jouw kaartjes. Speelt heel fijn en gemakkelijk en duurt niet te lang. Voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

6.  Gameboy
Nintendo, advance en ja zelfs de Gameboycolor!! Heb jij ze nog ergens verstopt in een kastje? Haal ze tevoorschijn en herontdek je Nintendogs, Mario's en uiteraard: Pokemon!!

7. Spele.nl
 Ik was vroeger echt verslaafd aan sites als spele.nl en speeleiland.nl etc. Nu hebben Candycrush en Farmheroes de plek van "hersendood spelletjes spelen" ingenomen, maar zo af en toe een potje Bomberman of Bubbleshooter kan geen kwaad ;)8. Habbo Hotel
Weet jij jouw wachtwoord nog? Zouden je 'meubies' er nog staan? En zou het hotel er überhaupt nog hetzelfde uitzien? Het is misschien wat kinderachtig inmiddels, maar hoe leuk is het om weer eens een kijkje te nemen in jouw 'habbo-kamer' waar je vroeger zoveel tijd doorbracht?


  


9. Stripboeken
Neem een kijkje op je oude stoffige zolder! Waarschijnlijk vind je daar sowieso allerlei leuke spulletjes waar je het bestaan alweer van vergeten was en ben je daar al een paar uur aan kwijt. Maar als je dat gehad hebt zoek die doos met oude stripboeken. Donald Duck, Suske en Wiske, Kuifjes, Thorgal... Leg ze weer eens naast je bed en op de wc!

10. Harry Potter
Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, Harry Potter is gewoon het antwoord op alles!! De films, de boeken, de games, de fansites... Uren plezier voor iedereen. Dus mocht je echt niet meer weten wat je moet doen op zo'n dag als deze... dan is er altijd nog...

Hopelijk zit er iets leuks voor je bij! Have a wonderfull lazy sunday!!

post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten