8 januari 2015

Ergernis | Wie is de mol gekte

Er zijn een aantal gektes die wij Nederlanders kennen. Koninginnedag, wk voetbal, Elfstedentocht, ... en wie is de mol. Vorige week ging editie 15 van start en dat betekend dat alle molloten in Nederland weer 10 weken los kunnen gaan met het delen van theorieƫn, complotten en verdenkingen.Oke, ik vind het een hartstikke leuk spelletje om te spelen (ja, dan wordt ik ook ontiegelijk fanatiek bij dingen als weerwolven etc) en ik vind het ook een leuk programma om te zien. Maar wij Nederlanders ontsporen rond deze tijd wel een beetje. Sowieso is het bijna in iedere sociale groep: school, werk, familie, sportvereniging en ga maar door praktisch (na een knuffel en gelukkig nieuw jaar, leuke vakantie) HET eerste gespreksonderwerp. En wie denk jij dat het is? Nee, die is veel te nadrukkelijk aanwezig die molt expres, nee, ik denk dat het die ander is.

Zeker nu met die nieuwe app, waar je in poules kunt spelen. Zo heb je al kijker daadwerkelijk iets te winnen/verliezen dus is de noodzaak om donderdag avond voor de buis gekluisterd te zitten nog groter.

En oke, ik geef toe, ik kijk ook en speel in allerlei poules met vrienden en met m'n familie. Maar dan komt nog een irritant punt je MOET ook daadwerkelijk donderdag avond gaan zitten kijken. Want vijf minuten na de aflevering staat heel social media, groeps apps, kranten, en mondelinge gesprekken vol nabeschouwing van de aflevering en natuurlijk het belangrijkst, wie er uit is.

Dus of je loopt de volgende dag met je vingers in je oren en mobiels, tablets en kranten laat je liggen of je kijkt braaf naar wie is de mol als dat de bedoeling is. Ja, is slim van die programma makers hoor. Heel geslepen... wacht misschien is dat wel een mollen actie, of misschien is het meer een kandidatenactie die net te opzichtig wil mollen omdat hij niet wil mollen maar eigenlijk wel de mol is die dan bondgenoten is met de echte mol, die dat natuurlijk zelfs zo heeft opgezet want de mol moet super slim zijn, dus is hij niet de mol want... AAAAHH MINDFUCK

oke, om dan maar even braaf mee te doen, ik denk dat Evelien Bosch de mol is. Zo! En that's that.


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten