14 december 2014

10 tips | Om door de laatste week voor de vakantie te komen


Ik ben redelijk kapot en kan niet wachten tot het eindelijk zover is!!! Maar we zullen toch echt nog  even door moeten bikkelen. Laatste toetsen en tentamens en (letterlijk) de laatste loodjes! Eigenlijk vat deze (veeeeel te lange) titel het precies samen. Hier zijn: 10 kleine tipjes om door deze (veeeeeeeels te lang lijkende) week door te komen! De laatste week voor de vakantie!Nog maar 5 dagen (aftellen)
Ja echt serieus!!! Nog 5!! Aftellen geblazen dus, voor die heerlijk verdiende break van 2 weken!! En misschien behoor jij wel tussen een van die mazzelpiggy's die nog een extra vrije dag oid heeft! (In dat geval niet zeiken!)

Rond het goed af
En omdat het nog maar zo kort is: rond het goed af! Je wil niet in januari (of nog erger in de vakantie) nog achterstallig werk moeten doen! Probeer alles/zoveel mogelijk voor de vakantie af te krijgen en ga met een schone lei het nieuwe jaar in!

Belonen
Bij dat harde werk hoort natuurlijk een kleine beloning! (Natuurlijk is de vakantie op zich dat al) maar wees lief voor jezelf! Verzin iets waar jij blij van wordt bijvoorbeeld een klein chocolaatje als je hard hebt gewerkt (dat afvallen komt toch in januari wel weer!).

Denk alvast aan dat leuke waar je het allemaal voor doet
Laat dat kleine stemmetje in je hoofd je af en toe toefluisteren. Herinner jezelf aan iets leuks wat je in de vakantie gaat doen! Een afspraak met die ene vriendin die je al heel lang niet hebt gezien, een leuk uitje met je familie. Of help je zelf herinneren aan dat wat je allemaal lekker niet gaat doen! Met andere woorden het heerlijk uitslapen en luieren.

Maar blijf in het moment
Vergeet hierdoor echter niet in het moment te blijven! Denk stap voor stap en dag voor dag. Anders mis je deze laatste week die misschien wel ontzettend leuk is vol kerstvieringen en gezelligheid!

 

Warme lichtjes
Kijk om je heen en geniet van de gezellige kerstversiering! Nu hangt het er nog! Al die lichtjes overal! En als je 's avonds op straat loopt of fietst kijk eens stiekem bij mensen naar binnen (dat doe ik echt nooit hoor!). Al die lieve kerstboompjes en warme kleuren. Ik wordt er ondanks de kou buiten altijd helemaal warm en fuzzy van :)


Christmas shopping
Doe al vast wat kleine kerstinkopen! Cadeautjes krijgen is leuk, maar goed nadenken over leuke cadeautjes voor anderen... Daar word ik in ieder geval ook heel gelukkig van!
Kerstkaartjes
Maak voor wat mensen een kerstkaartje! Super leuk om te geven en om te krijgen! Dat geeft je weer een mini-boost om de eindsprint te halen!
 
Optijd naar bed
Dit is zo belangrijk! Zeker in de donkere koude dagen! Sleep well!!

Support elkaar
Maak het elkaar makkelijker! Vecht je gezamenlijk door die laatste week heen. Wees een beetje lief voor elkaar. Iedereen is moe en kan wat extra liefde gebruiken. Ook voor vreemden... een vriendelijke glimlach kan al heel veel doen.Foto's van pinterest 


post signature

Geen opmerkingen:

Een reactie posten